• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka pitali hoće li bojkotovati Vimbldon, a onda im je održao lekciju: Vidite, da mi neko kaže da je loptica zelena...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je slikovito objasnio novinarima zašto nije za bojkot Vimbldona.

 Novak-Djokovic-nece-bojkotovati-Vimbldon Izvor: YouTube/Novak India Fans/Printscreen

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković vratio se u pravu formu pošto je u nedjelju osvojio masters u Rimu pobjedom nad Stefanosom Cicipasom (6:0, 7:6), najavivši da će tako biti jedan od favorita na predstojećem Rolan Garosu koji počinje iduće sedmice.

Čak iako osvoji novi grend slem pehar, Đoković može da padne na drugo mjesto na ATP listi, međutim ne bi trebalo na duže vreme pošto Danil Medvedev neće smjeti da učestvuje na Vimbldonu.

Dobro je poznat da su ruskim i bjeloruskim teniserima zabranili da igraju na "zelenom" grend slemu, a jedan od prvih koji je podigao glas zbog toga bio je i Novak Đoković. Pokušao je da izvrši pritisak na Vimbldon, njihovu odluku nazvao je suludom, međutim to (za sada) nije ništa promijenilo.

Prethodnih dana spominjalo se i rigozornije rješenje, a to je bojkot. Upravo je Đoković na konferenciji za medije poslije pobjede u Rimu upitan da li je razmatra da ne učestvuje na turniru koji je osvajao četiri puta.

"Bojkotovanje Vimbldona je preagresivan čin. Postoji nekoliko rješenja koji su bolji od toga i vjerujem da možemo na to da se usmjerimo. Poslije razgovora sa igračima koji su uključeni u pregovore sa Vimbldonom, djeluje da nema mnogo prostora za promjene...", rekao je Novak Đoković.

Srpski teniser nije želio da bude u "svađalačkom tonu" i objasnio je novinarima da sve poštuje.

"Ja pokušavam da u životu poštujem svačije mišljenje, pa i da pokažete tenisku lopticu - neće sto ljudi reći da je žuta, biće nekih koji će kazati i da je zelena", poručio je Đoković.

"Ako mi neko kaže da je zelena, ja se sa tom osobom neću posvađati".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC