• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponižavao Novaka, a Australija mu rekla "zbogom"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Skot Morison više neće biti premijer Australije, pošto mu ni politička hajka na Novaku Đokoviću nije pomogla...

 Skot Morison izgubio na izborima u Australiji Izvor: Profimedia/YouTube/7NEWS Australia/Printscreen

Dan nakon što je Novak Đoković saznao da su se ponovo "kola slomila preko njegovih leđa" i da će zbog političkih igrarija Vimbldona baš on podnijeti najveću cijenu u svijetu tenisa, iz Australije je stigla jedna važna vijest.

Dosadašnji premijer te zemlje Skot Morison, inače čovjek koji je političku kampanju gradio na imenu Novaka Đokovića, priznao je poraz na federalnim izborima u toj zemlji!

Morison je u subotu doživio poraz na izborima, pa će tako vlast sada formirati do sada opoziciona laburistička partija predvođena budućim novim premijerom Entonijem Albanezeom.

Dosadašnji premijer je rekao da je važno da ta zemlja sada ima period sigurnosti kako bi nastavila dalje, pred samit u Tokiju na kojem će Morison imati sastanke sa liderima SAD, Japana i Indije.

Morison je u Srbiji, ali i širom sveta, ostao upamćen po svojoj umešanosti u političke napade na Đokovića početkom godine. Tada najboljem teniseru svijeta nije bilo dozvoljeno da se takmiči na Australijan openu, pošto nije bio vakcinisan, iako je po dolasku u tu zemlju imao neophodnu dokumentaciju.

I Morison i njegovi politički saradnici su tu priliku iskoristili kako bi svoju "strogoću" pokazivali na Đokoviću, ne bi li skupljali političke poene pred izbore koji su se bližili. Ipak, to se pokazalo nevažnim u konačnom ishodu, pošto su Australijanci pokazali nezadovoljstvo Morisonovim vođenjem zemlje.

Izvor: Screenshot / Youtube / ABC News (Australia)

"Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici", pričao je Morison neposredno pre Đokovićevog stizanja u Australiju.

Ipak, tada je bilo odlučeno da je sve to manje važno, Morison je promijenio priču i sve se pretvorilo u to da Australija ne smije da dozvoli Đokoviću ulazak u zemlju jer bi "možda mogao da svojim prisustvom podstakne anti-vakserske stavove" u javnosti. Na kraju je Morison i slavio drugo ukidanje vize srpskom teniseru.

"Ovo ukidanje vize napravljeno je zbog zdravlja i sigurnosti, jer je javni interes bio da se tako nešto uradi. Pozdravljam odluku da naše granice ostanu čvrste, a svi Australijanci bezbjedni. Kao što sam rekao u petak, Australijanci su podnijeli velike žrtve tokom pandemije, pa je bilo potrebno zaštiti ih. Sada je vrijeme za Australijan open, a mi možemo da uživamo u tenisu preko ljeta", pričao je Morison.

Sada je čovjek koji je mjesecima pripremao hajku na Novaku Đokoviću, a onda i iskoristio međunarodni skandal za svoju političku kampanju - u toj kampanji i ostao bez vlasti...

Dan nakon što je Novak Đoković saznao da su se ponovo "kola slomila preko njegovih leđa" i da će zbog političkih igrarija Vimbldona baš on podneti najveću cenu u svetu tenisa, iz Australije je stigla jedna važna vest.

Dosadašnji premijer te zemlje Skot Morison, inače čovek koji je političku kampanju gradio na imenu Novaka Đokovića, priznao je poraz na federalnim izborima u toj zemlji!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC