• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada Rusije u BiH podržala Vladimira Kuvalju u "slučaju himna": Naši sportisti zaslužuju pošten tretman!

Autor Dragan Šutvić

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov pružio je podršku prvom čovjeku Svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu, koji je "na svoju ruku" dozvolio intoniranje himne Rusije na tom takmičenju.

 ambasador rusije u bih podržao vladimira kuvalju  Izvor: Vladimir Kuvalja za MONDO

Igor Kalabuhov, ambasador Ruske Federacije u BiH, podržao je Vladimira Kuvalju, direktora Svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu, koji je krajem godine na pomenutoj smotri prekršio pravila Međunarodne biciklističke unije i dozvolio intoniranje himne Rusije.

Možda će vas zanimati

Krajem prošle godine, Međunarodna biciklistička unija (UCI) pokrenula je postupak protiv direktora Svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu Vladimira Kuvalje zbog intoniranja ruske himne tokom proglašenja najboljih na Svjetskom prvenstvu u amaterskom bicizklizmu u Istočnom Sarajevu.

Ruski sportisti već duže vrijeme uskraćeni su da se takmiče pod zastavom svoje zemlje, a isto tako ne mogu da čuju ni himnu na međunarodnim takmičenjima jer Svjetska antidoping agencija (WADA) sumnja da su sportisti iz najveće zemlje svijeta sistemski dopingovani.

Ipak, direktor Svjetskog prvenstva Vladimir Kuvalja istakao je tada da je "svjesno prekršio pravila", a ovog utorka njegovu tadašnju odluku podržao je Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH.

Kalabuhov je podržao stav predsjednika Balkanske biciklističke unije i direktora Biciklističkog saveza Republike Srpske da ruski sportisti zaslužuju pošten tretman, te naglasio da ni u kom slučaju ne bi smjeli da trpe sankcije ili zabrane u vezi sa nastupima na međunarodnim događajima.

Kuvalja i Kalabuhov istakli su da su pritisci Svjetske biciklističke federacije sa kojim se Kuvalja konstantno susreće prisutni zato što je zatražio jednak tretman za sve sportiste, te da su neosnovani i da je jasno da su političke prirode.

Razgovarano je i o saradnji između Ruske Federacije i Republike Srpske u oblasti sporta, te uspostavljanju čvršćih veza između Biciklističkog saveza Republike Srpske i Biciklističkog saveza Rusije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sve žene Rusije

Vlado, volimo te

Gejmer

Tata igrice

Putin

Bravo imenjače

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC