• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neka neko zaustavi Nika Kirjosa!" I zemljaci su zgroženi onim što teniser radi, traže da bude izbačen

Autor Dragan Šutvić

Svi pričaju o skandaloznim nastupima najkontroverznijeg tenisera današnjice

 nik kirjos treba da bude izbačen sa vimbldona  Izvor: Fonet/AP/Kirsty Wigglesworth

Teniska legenda Pet Keš (57) otvoreno je kritikovala ponašanje svog zemljaka Nika Kirjosa na ovogodišnjem Vimbldonu, a i inače. Poznatom Australijancu posebno je zasmetalo kako se kontroverzni as ophodio prema Stefanosu Cicipasu u 3. kolu Vimbldona. Kirjos je pobijedio velikog rivala, ali je uspio da svojim ponašanjem i provokacijama izvuče najgore iz Grka, pa ga je na terenu, između ostalog, gađao lopticama u toku poena.

"Bio je to apsolutni haos. Kirjos je dovukao tenis na najniži nivo koji mogu da vidim, u smislu varanja, manipulacije, zlostavljanja, agresivnog ponašanja prema sudijama, prema linijskim sudijama...", rekao je Pet Keš za Bi-Bi-Si ("BBC").

"Kirjos je imao sreće što je uopšte završio prvi set. Trebalo je da bude izbačen u prvom setu. Nešto mora da se uradi povodom toga, sve to je apsolutni cirkus. Da li je zabavno? Da, vjerovatno. Ali je otišlo do krajnjih granica u ovom trenutku", dodao je osvajač Vimbldona iz 1987.

Izvor: Profimedia

Keš je rekao da nema problem sa tim da Kirjos provocira, ali da mu izuzetno smeta to što je Australijanac prevršio svaku mjeru i probio sve granice. "Sudija tog meča je izgubio kontrolu. Skupljači loptica trčali su po terenu kad je Kirjos servirao. On nije umirio ništa od tih stvari. Cicipas je 'uvučen' u sve to, pa je bilo zabavno i fascinantno, ali što se mene tiče - već je otišlo predaleko".

Kirjos je do sada pobijedio Filipa Krajinovića (3-0), kao i Cicipasa (3-1), a u osmini finala u ponedjeljak igraće protiv Amerikanca Brendona Nakašime. Da li će tinejdžer iz San Dijega (20) uspjeti da sačuva živce pred "igricama" Australijanca?

Izvor: Fonet/AP/Kirsty Wigglesworth

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC