• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci opet napali Novaka - izmišljaju sulude teorije!

Autor Dragan Šutvić

Sada je problem što je Novak Đoković dobio prednost da igra na Centralnom terenu umjesto tenisera koji je 12. na ATP listi.

 britanski novinari napali novaka đokoivća zbog termina na vimbldonu  Izvor: Profimedia

Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona, turnira koji je do sada osvajao čak sedam puta, međutim djeluje da ni to nije bilo dovoljno kako bi zadobio poštovanje britanskih novinara.

Vidjeli smo već kako je britanski kolumnista Damijan Rajli optužio Đokovića da je uzimao "nedozvoljena sredstva iz flašice za vodu" u toku meča protiv Tima van Rajthovena, dok je njegov kolega Majk Dikinson napao srpskog tenisera zbog stvari na koju uopšte nije mogao da utiče.

Možda će vas zanimati

Dikinson, inače poznati novinar tabloidnog "Dejli Mejla", optužio je Novaka Đokovića da je uticao na to da se njegov meč protiv Janika Sinera igra na Centralnom terenu, inače najvećem stadionu na Vimbldonu.

U pitanju je teren na kome je Novak Đoković neporažen još od 2013. godine (!), a koji je ove godine proslavio sto godina od osnivanja. Na njemu se uvijek igraju mečevi bolje rangiranih tenisera, i oni koji su uopšte atraktivniji za publiku, pa nikoga nije iznenadilo što je Đoković, kao prvi nosilac turnira, baš tu upisan u raspored.

Međutim, Dikinson smatra da su organizatori pogriješili i da je prednost trebalo da ima Kameron Nori. Trenutno 12. teniser na ATP listi - i protivnik Novaka Đokovića za mjesto u finalu Vimbldona - igrao je protiv Gofana (#58).

"Novak Đoković je dobio prednost na Centralnom terenu u odnosu na Kamerona Norija koji će biti na Terenu broj 1. Izgleda da će Đoković i Nadal ove godine da 'počiste sve' samo na Centralnom terenu", napisao je Dikinson na svom Tviteru i time pokrenuo diskusiju da li je odluka organizatora bila opravdana.

Podsjetimo, Novak Đoković je na Vimbldonu igrao i večeranje mečeve, zbog kojih se požalio jer je meč mogao da se oduži i na dva dana, na šta mu je poručeno da se to neće mijenjati u budućnosti.


Takođe, dešavalo se na Vimbldonu, mnogo češće na Rolan Garosu, da Đoković kao najbolji teniser svijeta ne igra na Centralnom terenu nauštrb drugih kolega poput Nadala ili Federera, međutim nikada se nije žalio i prihvatao je da igra i po dva-tri puta na drugom stadionu u toku jednog turnira.

Nema sumnje da će meč Đokovića i Norija, domaćeg tenisera, biti zakazan na Centralnom terenu, kao i da će podrška Britanaca biti najbučnija od početka turnira, ali to su sve stvari na koje je srpski teniser navikao.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC