• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal vidio da ne može da pobijedi Đokovića, zato je odustao! Bivši španski teniser rekao veliku istinu: Rafa, pametno!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal je želio da konačno dođe do još jednog pehara na Vimbldonu, međutim ispriječila se povreda. Uspio je da je prevaziđe na Rolan Garosu, ali sada je znao da ga u finalu čeka Novak Đoković.

 Rafael Nadal se povukao sa Vimbldonda jer je znao da ne može da pobijedi Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal odustao je od takmičenja na Vimbldonu pošto mu je pukao mišić trbušnog zida, tako da neće igrati danas zakazani meč polufinala protiv Nika Kirjosa.

Nadal je poslije velike borbe i preokreta savladao Frica (3:2 u setovima), međutim od samog početka meča se vidjelo da se muči. Dan kasnije potvrdio je da neće moći da igra, a dok se na Vimbldonu zbog ove odluke priča o promjeni pravila - "Biku sa Majorke" stižu i pohvale za pametan potez.

Možda će vas zanimati

Bivši španski teniser Aleks Koreča, koji je danas komentator na Eurosportu, rekao je veliku istinu poslije odluke njegovog zemljaka da se povuče sa Vimbldona pošto je osjetio da ne može da pruži maksimum.

"To je prava šteta, ali iskreno - sve je očekivano. Znam da se svom silom borio da pobijedi Tejlora Frica, pokušao je da trenira i shvatio da nema šanse da se takmiči na najvišem nivou. Nadal ne može u tom stanju da pobijedi Kirjosa, a onda najvjerovatnije Novaka u finalu... Ili Norija!", poručio je Koreča za "Eurosport" nakon odluke Nadala da je pametnije da se smiri i sačeka svoju priliku na US openu gdje vjerovatno neće biti Đokovića.

"Bilo bi jako teško za njega da igra pod takvim okolnostima. Znam da mu je teško pala odluka, ali je pametna jer ne možeš da igraš na visokom nivou, kamoli da osvojiš grend slem."

Aleks Koreča je rekao da uvijek navija za Nadala i da je prava šteta što se ovo desilo, međutim potpuno razumije potez jer je rizikovao da tri-četiri mjeseca bude van terena, što bi mu svakako poremetilo planove pred nastavak sezone na betonu gdje je Đoković inače dominantan.

"Da je znao da neće moći da igra polufinale, vjerujem da bi ranije predao. Ali nije, borio se dok god je imao šansu...", zaključio je španski komentator za "Eurosport".

Podsjetimo, Novak Đoković danas poslije 15.30 igra protiv Kamerona Norija za finale Vimbldona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC