• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak više ne može da bude prvi na ATP listi! Izjava Medvedeva o kojoj se priča - Đoković nema šanse!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Danil Medvedev je trenutno prvi teniser svijeta, a Novak Đoković sedmi. Znamo i kako se to desilo.

 Medvedev-se-vise-ne-plasi-Novaka Izvor: Profimedia

Danil Medvedev nije mogao da igra na Vimbldonu jer je turnir odlučio da ne dozvoli takmičenje nikome iz Rusije i Bjelorusije, ali mu je zapravo ta zabrana pomogla! Pošto je ATP zbog takve odluke odlučio da ne dodjeljuje bodove sa turnira, Rus je lako zadržao prvo mjesto na ATP listi.

Sada slavi jubilarnu 10. nedjelju na vrhu liste sa 7.625 bodova, a kako je rekao u intervjju za ATP samo jedan čovjek može da ga stigne. I to nije Novak Đoković!

"Naravno da još uvijek pomalo posmatram bitku za prvo mjesto. Sve zavisi, jer ako ne probam da osvojim svaki turnir do kraja sezone na kraju godine će prvi na svijetu biti Rafael Nadal. Ali sam siguran da mogu da ostanem prvi dugo vremena. Samo je bitno da na velikim turnirima osvajam mnogo bodova", rekao je on. 

Medvedev ove godine nema osvojen grend slem, pošto je Nadal uzeo prva dva, a na Vimbldonu je bio najbolji Novak. Ipak poeni sa Vimbldona se nisu dijelili, Đokoviću nije dozvoljeno da nastupi u Australiji, a sada se bije bitka oko toga da li će mu dati da uđe u Ameriku.

Zbog toga je srpski teniser tek sedmi na svijetu sa 4.770 bodova i daleko je od borbe za prvo mjesto. Ipak, s obzirom na 2.000 bodova koje nije mogao da brani u Australiji i još 2.000 bodova koje nije mogao da brani na Vimbldonu jasno je zašto nekadašnji svetski broj 1 nije u vrhu,

Sada Medvedev smatra da mu do kraja sezone Novak ne može ništa, ali i ranije se pokazalo da se najveći ikada ne sme potcijeniti. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC