• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abdurahmanović se vratio u BiH i vodio Krivaju do pobjede nad Banjalučanima: Liga i Borac m:tel slabiji nego prije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sedžad Abdurahmanović nakon nastupa u inostranstvu vratio se u rodne Zavidoviće i ponovo obukao dres Krivaje.

 Sedžad Abdurahmanović za MONDO Premijer liga BiH i Borac m:tel slabiji nego prethodnih sezona Izvor: Promo/RK Krivaja Zavidovići/Melisa Mehić

Sedžad Abdurahmanović, nakon sezone provedene u italijanskom Konversanu, vratio se u BiH, tačnije u rodne Zavidoviće, gdje je ponovo obukao dres Krivaje, kluba u kojem je započeo karijeru.

Po odlasku iz Krivaje, nosio je dres Žepča, Maglaja, Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Slobode iz Tuzle, a nakon okončanja prvog inostranog angažmana, odlučio je da ponovo zaigra u Premijer ligi BiH.

Možda će vas zanimati

Izbor je pao na Krivaju, koja je prvenstvo otvorila sa tri domaće trijumfa, te dva poraza na gostovanjima.

Posljednja od pobjeda pred vjernom publikom u Zavidovićima došla je u subotu, kada je savladan aktuelni šampion BiH Borac m:tel 33:30, što je "crveno-plavima" bio već treći neuspjeh u pet uvodnih rundi.

"Bila je to teška, zahtjevna utakmica. Rekao bih da je Borac m:tel nešto slabiji nego prošlih godina. Mi smo odigrali dobro u odbrani, što nam je omogućilo par laganih golova iz kontranapada, tako da smo se odvojili na pet golova razlike. Drugo poluvrijeme smo malo pali, zbog smanjenog rostera, bolesti igrača, što je Borac iskoristio i prišao na dva gola zaostatka. Mi smo se ponovno koncentrisali u napadu, zaigrali i odbranu i priveli utakmicu kraju u našu korist. Sigurno velika pobjeda za nas, čime nam je olakšan nastavak prvenstva", rekao je za MONDO 28-godišnji Zavidovićanin.

Izvor: Promo/RK Krivaja Zavidovići/Melisa Mehić

U Italiji je nastupao za Konverasno, klub koji je šest puta bio šampion Italije, ali i na međunarodnoj sceni, gdje se njegov tadašnji tim u okviru EHF Evropskog kupa sastao sa dobojskom Slogom, te na jugu Italije ostvario oba trijumfa (31:24, 33:25).

S obzirom da je osjetio kako je igrati van BiH, a sada je uslijedio povratak, može uporediti stanje u ovoj, ali i nekim prethodnim sezonama.

"Liga je nešto slabija nego ranije, klubovi se više oslanjaju na vlastiti kadar, igrače iz svojih škola. Sa druge strane je dosta izjednačeno, gdje svako svakoga može pobijediti", dodao je Abdurahmanović, koji je u duelu sa Banjalučanima bio jedan od najefikasnijih sa pet golova.

Da je liga poprilično izjednačena jasno se može vidjeti nakon pet odigranih kola, gdje niti jedan od klubova nije uspio da ostvari maksimalan učinak. Vodeći su trenutno Izviđač i Leotar sa po četiri pobjede i jednim remijem.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC