• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Novaka - za POLUFINALE! Drama u Australiji i trijumf poslije ŽESTOKE borbe protiv Kanađanina!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković pobijedio Denisa Šapovalova u meču četvrtfinala u Adelejdu. Naredni rival biće mu Danil Medvedev.

 đoković šapovalov uživo prenos livestream Izvor: Profimedia

Novak Đoković pobijedio je u meču četvrtfinala turnira u Adelejdu, koji je priprema za Australijan open (od 16. januara). Nole je savladao Denisa Šapovalova u dva seta (6:3, 6:4), u meču prekidanom u prvom setu zbog vatrometa, tokom kojeg je Kanađanin sjedao na stolicu pokrivši uši rukama.

Odlučujući momenat dogodio se pri vođstvu Srbina 4:3, kada je "brejknuo" protivnika iskoristivši njegove uzastopne servis-greške. Bio je to uvod u kraj seta, koji je trajao sat i minut.

Međutim, u drugom su se stvari zakomplikovale za srpskog tenisera kada je vodio 3:2 i imao šansu da dođe jako blizu do trijumfa. Šapovalov se izvukao iz teške situacije, preokrenuo i napravio dramatičnu završnicu drugog seta. U njoj je ipak Nole pokazao klasu i sačuvao perfektan skor protiv ovog rivala, 8-0.

Novak će u subotnjem polufinalu igrati protiv trećeg nosioca, ruskog tenisera Danila Medvedeva, koji je u četvrtfinalu u dva seta eliminisao zemljaka Karena Kačanova (6:3, 6:3). Na drugoj strani "kostura", već je poznato da će drugo polufinale igrati Amerikanac Sebastijan Korda i Japanac Jošišito Nišioka.

DRUGI SET:

Izvor: Profimedia

6:4 KRAJ! POBJEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Poslije sat i 45 minuta savladao je Kanađanina i ušao u polufinale Adelejda, na oduševljenje publike!

5:4 Brejk! To se čekalo! Novak je izborio čak četiri brejk-lopte u još jednom maratonskom gemu i četvrtu je iskoristio da dođe na gem do pobede.

3:4 Nije dobro! Đoković je napravio veliki kiks, ispustio šansu da povede 4:2, pa je dopustio Kanađaninu da iskoristi prvu brejk loptu i izjednači na 3:3. U sljedećem gemu, Nole je imao dvije brejk-lopte, ali je Kanađanin ipak odbranio svoj servis i poveo 4:3.

2-1 Brejk! Kao i u uvodnom setu, Srbin i Kanađanin igraju iscrpljujuće poene, Denis se snažno suprotstavlja Novaku, uzvraća udarce, a onda ne uspijeva da izdrži snažne nalete. Nole je iskoristio prvu od dvije brejk lopte da oduzme servis protivniku.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC