• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za pamćenje - Endi Marej pobijedio u 4 ujutro! Cijelu noć igrao na Australijan openu: "Hajde sada svi u krevet!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Britanac ostvario epsku pobjedu, pa otkrio šta ga još drži "u životu".

 Endi Marej pobijedio noću na Australijan openu Izvor: Profimedia

Nakadašnji "Broj 1" Endi Marej ostvario je čudesnu pobjedu protiv australijskog tenisera Tanasija Kokinakisa u 2. kolu Australijan opena. Meč je završen u 4 sata ujutru u Melburnu, kada je 35-godišnji Marej trijumfalno završio peti set - 4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5. Godinama "otpisivani" Britanac tek drugi put put od 2017. prošao 2. kolo grend slema. To je posljednji put uradio na Vimbldonu 2021, kada je ušao u treće kolo. Poslije niza operacija, bolnih terapija i emotivnih povrataka na teren, dok mnogi iz mjeseca u mjesec očekuju da se bivši osvajač Vimbldona i olimpijskog zlata definitivno povuče, on je i dalje u stanju da sve prijatno iznenadi..

"Oslanjam se na iskustvo i na ljubav prema igri, prema tome da se takmičim i prema poštovanju za ovaj turnir. To me tjera da idem naprijed", rekao je Marej poslije meča. U sljedećem kolu igraće protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, koji ove zime želi da bar ponovi svoj najbolji rezultat u Australiji - plasman u četrtfinale, gdje je stigao 2019. U prvom kolu, Marej je savladao Italijana Matea Beretinija. Ko zna, možda poslije svega viđenog kraj ipak neće doći tako brzo za člana "Velike četvorke"?

"Svjestan sam da ne izgledam previše srećno kada igram, ali sam u sebi najsrećniji. Uvijek sam volio da se takmičim i uvijek sam pokazivao emocije kada sam igrao. Mnogo su me zbog toga kritikovali, ali to je ono što sam ja. Hvala vam mnogo zbog toga što ste ostali, suludo je kasno. Nije bilo potrebe da to uradite, ali je zaista pomoglo i meni i Tanasiju, stvorili ste sjajnu atmosferu. Mislim da bi sada svi trebalo da odete u krevet", nasmijao je sve odlično raspoloženi Marej.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC