• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković blistao u finalu, a stručnjaci se raspravljali: Čuveni trener hvalio Srbina, pa se oglasio Beker - "Nije jasno?"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji srpski teniser fenomenalnom igrom izazvao raspravu dvojice teniskih stručnjaka.

 Rasprava Patrika Muratoglua i Borisa Bekera o Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia

Novak Đoković je i tokom finalnog meča Australijan opena protiv Stefanosa Cicipasa pokazao svoja najjača oružja. Impresivno je servirao, bolje nego na svim ranijim mečevima turnira, a ritern je ponovo bio u punoj snazi, kao i kroz cijelu karijeru. Upravo ta dva udarca izazvala su raspravu Patrika Muratoglua i Borisa Bekera, dvojice teniskih stručnjaka.

Muratoglu koji je punih 10 godina trenirao Serenu Vilijams hvalio je igru srpskog tenisera, a Boris Beker u prvi mah nije razumio o čemu se tu radi. Nekadašnji Đokovićev trener, koji se jednom već izblamirao, morao je da upita kolegu da mu pojasni na šta je mislio, a Muratoglu je tada još jasnije pohvalio Đokovića.

"Tenis je sport u kojem je tenis jedan od najvažnijih udaraca. Osim ako igrate protiv Đokovića, onda to važi samo za njega", napisao je na Tviteru Patrik Muratoglu, legendarni teniski stručnjak. Na njegov komentar ubrzo se nadovezao Boris Beker, koji je svojevremeno bio Đokovićev trener i tokom tog mandata mnogo pažnje posvećivao baš servisu.

"Ja ne razumijem šta si želio da kažeš?", napisao je Beker i dobrio vrlo jasan odgovor od Cicipasovog bivšeg trenera. "On učini da tvoj servis ne izgleda nikako", napisao je Muratoglu, koji je tako želio da pohvali Đokovićev ritern. Već godina se zna da je Novakov ritern jedan od najboljih udaraca na svijetu, kao i da niko u istoriji tenisa nije ovako dobro vraćao servise protivnika - koliko god oni snažni bili.

Upravo je ritern jedan od glavnih Đokovićevih aduta u impresivnoj karijeri. Tokom više od 15 godina igranja na najvišem nivou srpski teniser je izgradio impresivnu karijeru i u brojnim kategorijama nadmašio Andrea Agasija, Pita Samprasa, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i ostale tenisere koji su se prije njegovog pojavljivanja smatrali za najbolje svih vremena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC