• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKANDAL U AUSTRALIJI! Srđana Đokovića povezali sa UBIJENIM CIVILIMA u Ukrajini: "Svinje! On kao ne razlikuje zastave..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srđan Đoković i Novak Đoković ponovo su tema u australijskim medijima, čak i pored saopštenja i objašnjenja o fotografiji sa ruskom zastavom.

 Novinar iz Australije napao Srđana Đokovića Izvor: MN PRESS

Novak Đoković je zbog fotografija svog oca Srđana sa zastavom Rusije već nekoliko dana pod "rafalnom paljbom" medija, a to se nije smirilo ni kada je na konferenciji za medije objasnio šta se desilo. Đoković je poručio da su navijači "iskoristili njegovog oca" i da svakako Srđan Đoković nije na strani rata, ali uprkos tome u Australiji je ovo jedna od gorućih tema koja intrigira navijače više nego predstojeće finale Australijan opena.

Tako je tamošnji "The Age", koji je inače najobjektivnije izvještavao prošle godine u vrijeme deportacije srpskog tenisera iz Australije, objavio skandalozan tekst "Gem, set i meč protiv starijeg Đokovića" u kome je autor Greg Baum čak povezao žrtve rata sa Srđanom Đokovićem.

"Ima najmanje 11 ljudi koji nikada neće znati da se Srđan Đoković identifikovao sa ruskim simpatizerima koji su mahali zastavama na Australijan openu. Njih 11, nevinih civila poginuli su u posljednjem ruskom bombardovanju Kijeva. Hiljade drugih u Kijevu neće brinuti o tome šta pola svijeta priča ili radi. Zbijeni su na željezničkim stanicama, pitaju se šta da rade za hranu, vodu, grijanje. Tamo je bilo -3 stepena prošle noći. Srđan Đoković je najmanji problem za oko 40 miliona ljudi. Oni su svakodnevno pod opsadom. To je kontekst u kojem se postupak Đokovića seniora mora gledati. Ruski neuspješni, ali krvavi napadi na Ukrajinu traju toliko dugo da se Zapad sve više zamara. Ukrajinci mole da svijet ne zaboravi, lako je uhvatiti semantiku i simboliku i vidjeti da je Ukrajina postala pakao na zemlji, zbog zemlje kojoj je Đoković, nesvjesno, ustupio težinu svjetski poznatog imena. Đoković kaže da nije mislio ništa loše i da je samo slavio sa navijačima poslije pobjede svog sina. Svinje! Možda mi ne možemo lako da razlikujemo rusku od srpske zastave, ali on može", stoji u tekstu australijskog lista i dodaje se:

"U svakom slučaju, ‘Z’ na majici to otkriva. On je rekao da je prošao rat. Dobro. Rekao je da neće prisustvovati polufinalu. Takođe dobro. Ispostavilo se da bi to ionako bila ludost. Ali nije dovoljno. On bi trebalo da bude izbačen sa turnira, a ako neće, to bi trebalo da učini Teniski savez Australije. Profesionalni tenis ima sat za servis, kako bi smanjio gubljenje vremena."

Autor dodaje i da je Teniski savez Australije ponovo u centru pažnje zbog skandala i da su napravili propust što Srđana Đokovića nisu izbacili sa turnira iako je prekršio ista pravila kao i navijači sa zastavama Rusije: "Novaka je glava boljela više nego zadnja loža. Nemoguće je ne osjetiti sažaljenje prema njemu. Da, on dijeli ljude, ali i sam je ‘podijeljen’, između porodice i pravih stvari. To nije njegova greška, ali postaje dupla greška, prepreka. Đokovićev pristup ima dva perverzna ishoda. Jedan je koncentrisan na rat Rusije protiv Ukrajine. Drugi proizilazi iz još uvijek nerazjašnjene debate u ovoj zemlji o tome kako se nositi sa govorom mržnje bez kršenja prava slobode govora", navodi se i zaključuje:

"Stariji Đoković je raspirio mržnju, prema sebi, a ako ne i prema svojim sinovima, dao je poprilično broju navijača, koji nisu baš ‘mirisali’ Novaka, da se ionako dodatno suzdrže od naklonosti uprkos činjenici da se penje na još veće teniske visine. Finale će biti igrano u sjenci."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC