• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA JURI SVJETSKO PRVENSTVO - A ZA TO SU ONE POTREBNE: Selektor vratio najiskusnije, sad je vrijeme da istupe!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ženska rukometna reprezentacija Srbije spremna je za velika djela - za plasman na Mundijal!

 Rukometašice Srbije bore se za plasman na Svjetsko prvenstvo Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia/MNpress

Reprezentacija Srbije se okupila, a cilj je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku, Norvešku i Švedsku krajem godine. Da bi se to desilo srpske djevojke moraju da pobijede Tursku u mečevima koji slijede 7. i 12. aprila. Prvi duel se igra na gostovanju, a selektor Uroš Bregar je uveo novinu i nije pozvao samo prvi tim na okupljanje!

"Srećan sam što smo ova dva dana iskoristili za rad sa razvojnom ekipom. One su naša budućnost i neophodno je da ih pratimo, da unapređujemo njihovo taktičko i tehničko znanje, kao i fizičku spremu", rekao je on. 

Srpski tim pojačan najiskusnijim i najboljim reprezentativkama spreman je za velika djela, a da bi se to desilo mora prvo u petak u Turskoj da ostvari dobar rezultat. 

"Jedva čekam da počnemo sa radom, ali ono što je imperativ, jeste plasman na Svjetsko prvenstvo. Činjenica da će u ovoj akciji učestvovati djevojke koje su ostvarile najveće uspjehe sa srpskom reprezentacijom (Lavko, Stoiljković i Liščević su bile dio srebrne generacije 2013. uz Radojević i Graovac koje su nosile reprezentaciju prethodnu deceniju) govori koliko je i njima važno da djevojke na kojima ostaje ženski srpski rukomet dobiju priliku da odmjere snage sa najboljim ekipama današnjice" dodao je selektor Srbije. 

Opraštanje od reprezentativne karijere najiskusnijih igračica pojačava emotivni naboj pred revanš utakmicu koja se 12. aprila sa početkom u 18 časova igra na Banjici.

"Pritisak je zapravo privilegija posla kojim se bavimo. Biće sigurno puno emocija, ali nam je primarni zajednički cilj o kom sam pričao sa djevojkama da se Srbija plasira na Svjetsko prvenstvo, a potom i da se one oproste od reprezentativnog dresa kako zaslužuju", rekao je on, a onda analizirao i rivala:

"Iskustvo je na našoj strani, posebno zato što smo igrali protiv Turske u kvalifikacijama i baš kod njih odigrali jedan kvalitetan meč, ali ne smijemo da zaboravimo da Kastamonu igra Ligu šampiona i da igračice tog kluba imaju iskustvo igranja najjačih utakmica, protiv najboljih evropskih igračica."

Srbija prvu utakmicu igra u turskom gradu Giresunu 7. aprila od 17 časova po lokalnom vremenu, dok je revanš zakazan pet dana kasnije, u Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC