• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAFAEL NADAL PONOVO OTKAZAO! "Kralj" neće vidjeti šljaku do Rolan Garosa - oglasio se i otkrio kako je

Španac neće moći da nastupi ni u Italiji sljedeće nedjelje.

 Rafael Nadal odustao od Rima  Izvor: Twitter/RafaelNadal

Rafael Nadal neće igrati ni u Rimu, na Mastersu koji počinje u srijedu, 10. maja i traje do nedjelje, 21. maja. Španac je zbog povrede "preskočio" sve turnire na šljaci, svojoj omiljenoj podlozi, što će mu sigurno predstavljati problem na Rolan Garosu.

"Pozdrav svima, veoma mi je žao što moiram da objavim da neću moći da budem u Rimu. Svi znate koliko me boli što propuštam još jedan od turnira koji su obilježili moju profesionalnu i ličnu karijeru, uz svu ljubav i podršku italijanskih navijača", rekao je Španac.

"Uprkos tome što sam primijetio poboljšanje posljednjih dana, prošlo je mnogo mjeseci tokom kojih nisam mogao da treniram na visokom nivou, a proces adaptacije zahtjeva vrijeme i nemam izbor nego da prihvatim to i da nastavim da radim. Šaljem zagrljaj svima", dodao je "Kralj šljake"

Rafael Nadal se mjesecima muči sa povredom, zbog koje je sredinom marta prvi put poslije 18 godina ispao iz najboljih 10 tenisera svijeta. 

Njegov trenutni "renking" je tek 14. mjesto, a njegov najveći cilj je jasan - osvajanje što više grend slemova, jer je trenutni rekorder "vječne liste" zajedno sa Novakom Đokovićem i obojica imaju po 22 najveće titule. Međutim, ovog proljeća obojica prolaze kroz velike probleme - Nadal sa zadravljem, a Nole sa lošom formom poslije dugačke pauze od Australijan opena do Monte Karla.

Takođe, i Nole je imao problem sa laktom i vjerovatno je i to doprinijelo da poslije eliminacije u Banjaluci u meču protiv Dušana Lajovića 21. aprila, preskoči Masters u Madridu. U glavnom gradu Španije trenutno Karlos Alkaraz u finalu čeka protivnika iz drugog poluifinala, Jan-Lenard Štruf (Nemačka) - Aslan Karacev (Rusija).

Rolan Garos počinje u ponedjeljak, 22. maja, a Nadal ima sve manje vremena da se spremi za odbranu titule koju je osvojio prošlog proljeća u Parizu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC