• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATA TENISERKA (21) PREKINULA KARIJERU! Mjesecima se bori sa velikim problemom: "Pokušala sam, postalo je nemoguće"

Nakon samo nekoliko godina u profesionalnom tenisu Amanda Anisimova rešila je da prekine igračku karijeru.

 Amanda Anisimova prekinula tenisku karijeru Izvor: Instagram/amandaanisimova/printscreen

Prije samo nekoliko godina je američka teniserka Amanda Anisimova (21) zbog svog teniskog umijeća i atraktivnog fizičkog izgleda proglašena za nasljednicu Marije Šarapove, ali se njena karijera nije razvijala tim putem. Ruskinja čiji su se roditelji doselili u SAD nekoliko godina prije njenog rođenja odlučila je da nakon samo nekoliko godina u profesionalnim vodama prekine tenisku karijeru.

Izuzetno loši rezultati na početku nove sezone uticali su na mentalno zdravlje mlade teniserke koja nastupa pod zastavom SAD, pa je ona riješila da se na neodređeno vrijeme povuče sa turnira. Na 11 odigranih mečeva u 2023. godini uspjela je da zabilježi samo tri pobjede, što je za teniserku njenog renomea i statusa na WTA listi skandalozan učinak.

"Borim se s mentalnim problemima od ljeta 2022. godine. Postalo je nemoguće igrati tenis i trenutno mi je moje zdravlje prioritet. Uzimam pauzu na neodređeno vrijeme. Pokušavala sam sve što sam mogla, gurala sam do kranjih granica. Nedostajaće mi sve ovo. Hvala svima na podršci", napisala je Amanda u objavi na društvenim mrežama. Ovako ona izgleda:

Inače, roditelji Amande Anisimove su se iz Rusije preselili u SAD nakon što su dobili stariju ćerku, a prije Amandinog rođenja. Pretpostavili su da će u Americi imati veće šanse za uspjeh, a obje ćerke su se veoma rano zainteresovale za tenis. Amanda je išla sestrinim koracima, ali je već kao tinejdžerka nadmašila njene rezultate i postala svjetski poznata.

U dosadašnjoj karijeri Amanda je uspjela da stigne do polufinala grend slem turnira pošto je na Rolan Garosu 2019. godine bila među četiri najbolje teniserke. Takođe, igrala je četvrtfinale Vimbldona 2022. godine, a najbolji plasman joj je 21. pozicija na WTA listi. Osvojila je dvije titule u karijeri i pobijeđivala neke od najboljih teniserki svijeta, ali joj 2023. godina uopšte nije bila uspješna. Na Australijan openu je ispala u prvoj rundi kao 28. nositeljka, a nakon bolnog poraza na početku turnira u Madridu objavila je pauzu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC