• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak izgubio prvo mjesto, ali može odmah da se vrati!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković izgubio je prvo mjesto, ali bi vrlo brzo mogao da se vrati na tron.

 kad se đoković vraća na prvo mjesto  Izvor: Profimedia

Novak Đoković izgubio je prvo mjesto na ATP listi, sada gleda u leđa Karlosu Alkarazu i ima 7.595 bodova, 80 manje od mladog španskog igrača (7.675). Da mu nisu "ukrali" 2000 poena sa prošlogodišnjeg Vimbldona stvari bi bile potpuno drugačije, ali je to već ispričana priča. Ono što je mnogo bitnije jeste to da Srbin može da se vrati na vrh ekspresno, već u Londonu. Potrebno je da tamo ostvari bolji rezultat od glavnog rivala.

Jasno je svima da je Nole glavni favorit na londonskoj travi, ali čak i u slučaju da se dogodi iznenađenje i da ne osvoji titulu, na tron može da se vrati i poslije tog turnira. Jedan podatak svakako raduje i srpskog asa i navijače. Do kraja US opena (11. septembar) Novak ne brani ni jedan jedini poen, dok Alkaraz za to vrijeme mora da odbrani 2.650 poena. A, poslije tog turnira, pa sve do kraja 2023. godine Đoković brani 2.850, a Karlos 3.000 poena. Dakle, sav pritisak je na Špancu.

Svjestan je toga i Karlos koji je poslije osvajanja titule u Kvinsu preuzeo lidersku poziciju i biće prvi nosilac na trećem grend slemu sezone.

"Možda jesam broj jedan, ali moje šanse na Vimbldonu se ne mijenjaju zog toga. Novak dolazi", poručio je Alkaraz. Zna dobro i on da rang-lista ne pokazuje pravu sliku, vidio je to i u polufinalu Rolan Garosa...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC