• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna vijest iz Londona! Novak Đoković predvodi reprezentaciju Srbije u Dejvis kupu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svih vremena će ove godine predvoditi Srbiju u Dejvis kupu.

 Novak Đoković igra za Srbiju u Dejvis kupu Izvor: MN PRESS

Teniska reprezentacija Srbije će i ove godine igrati završnicu Dejvis kupa, a lider na terenu biće Novak Đoković! Sjajnu vijest za srpski sport najbolji igrač svih vremena potvrdio je nakon meča protiv Janika Sinera, kada je obezbijedio svoje deveto finale na Vimbldonu. Tom prilikom je Đoković istakao da mu je žao što je propustio igranje za reprezentaciju prethodne godine, ali da će sada biti tu!

Praktično, Novak se već "pozvao" u tim selektora Viktora Troickog, kojem će sada biti mnogo lakše da pravi planove za kraj godine. Grupna faza Dejvis kupa za 2023. igra se između 12. i 17. septembra, a timovi koji se plasiraju u nokaut fazu imaće dodatne obaveze između 21. i 26. novembra.

"Igraću ove godine. Radujem se tome. Nisam igrao prošle godine, bilo mi je krivo jer sam se nadao da će momci da prođu grupu u Valensiji, pa da im se pridružim u Malagi. Taj format je ustaljen već nekoliko godina, imali smo tešku grupu prošle godine. Nadam se da ću biti zdrav i da ću biti na raspolaganju. Jeste da je raspored nezgodan, da se igra nedjelju dana poslije finala US opena, ali rekao sam selektoru Viktoru da sam tu i jedva čekam", ispričao je Novak Đoković nakon plasmana u finale Vimbldona.

Podsjećamo, Novak Đoković je u dresu Srbije već osvojio dvije prestižne titule. Davne 2010. godine kao lider zlatne generacije srpskog tenisa stigao je do trofeja u Dejvis kupu, nakon čega se sa kolegama iz nacionalnog tima i selektorom Bogdanom Obradovićem ošišao do glave. Čitavu deceniju kasnije predvodio je Srbiju do trofeja u ATP kupu, tokom prvog izdanja tog takmičenja.

Takođe, Novak je Srbiju predstavljao i na Olimpijskim igrama. U svom prvom učešću 2008. godine u Pekingu osvojio je bronzanu medalju, a u Londonu 2012. i Tokiju 2021. godine je stizao do polufinala i nije uspijevao da dođe do odličja. najslabiji rezultat zabilježio je u Rio de Žaneiru 2016. godine kada je završio takmičenje u drugoj rundi, a treba istaći i da je u Tokiju stigao do polufinala u konkurenciji miks dublova, sa Ninom Stojanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC