• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL U DOBOJU: Vojvodina od -7 do preokreta i pobjede nad Monpeljeom nakon 13 serija sedmeraca!

Autor Haris Krhalić

Rukometaši Vojvodine osvojili su treće mjesto na 54. po redu TV turniru šampiona u Doboju .

 rk vojvodina Izvor: PROMO/RK Vojvodina

Rukometaši Vojvodine osvojili su treće mjesto na TV turniru šampiona pobjedom nad ekipom Monpeljea. U utakmici punoj uzbuđenja, Novosađani su uspjeli da od-7 stignu do vođstva od dva gola razlike, a pitanje pobjednika riješeno je tek nakon 13 serija sedmeraca.

Vojvodina – Monpelje 29:29 (12:17) /7m- 11:10/

Rukometaši Vojvodine su držali priključak za Francuzima sve do 25. minuta kada Monpelje bježi na +5. Prednost u prvom dijelu je rasla i do sedam golova, ali Vojvodina na poluvrijeme odlazi sa zaostatkom od pet golova.

U drugom dijelu vidjeli smo posve drugačiju sliku na parketu u Doboju. Novosađani za 11 minuta igre u nastavku uspijevaju da stignu do izjednačenja (20:20), a onda u 43. minutu i da povedu sa dva gola razlike (20:22).

Nakon toga Francuzi stižu do dva vezana gola te utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu. Nakon ovog egala igralo se gol za gol, a ekipe su se smjenjivale u vođstvu.

U 59. minutu Pelas uspješno realizuje sedmerac i svoju ekipu vodi na +2 (29:27). Uzvraća Sunajko na drugoj strani svojim devetim golom danas, nakon čega Francuzi ne iskorištavaju svoj napad. Pelas je zaradio isključenje, a Milenković pogađa za konačnih 29:29.

Nakon isteka 60. minutu rukometaši su pristupili izvođenju sedmeraca. Nakon prvih pet serija izvođači su bili nepogrešivi, a onda Trnavac zaustavlja udarac Skubea. Odgovornost preuzima Sunajko, ali ne uspijeva da savlada golmana. Nakon toga obje ekipe pogađaju po tri sedmerca, a onda Port pogađa prečku i pruža Vojvodini novu šansu da stigne do trijumfa. Međutim, ovog puta Rogan nije uspio savladati francuskog čuvara mreže. Odluka o pobjedniku, kao što smo već rekli, pala je tek u 13. seriji kada je Trnavac ponovo zaustavio udarac Skubea, a ovog puta precizan je bio Puhovski.

Finale TV turnira šampiona zakazano je večeras za 20.15 kada se sastaju Barselona i Al Ahli.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC