• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubica na slobodi! Oskar Pistorijus izlazi iz zatvora - evo i kada!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Oskar Pistorijus je dobio dozvoku da napusti zatvor!

 Oskar Pistorijus izlazi iz zatvora Izvor: MARCO LONGARI / AFP / Profimedia

Bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus biće uskoro pušten iz zatvora, jer mu je odobren uslovni otpust nakon što je od 2014. bio na robiji zbog ubistva svoje djevojke, Rive Stenkamp. On će biti na slobodi 5. januara, a to su potvrdile i vlasti njegove zemlje, Južne afrike.

Pistorijus je u februaru 2013. bezobzirno ubio svoju djevojku u njihovom zajedničkom domu u Pretoriji, a poslije se sramno branio da je upucao u toaletu jer se uplašio "uljeza". Uhapšen je, optužen za ubistvo i bio osuđen za "ubistvo iz nehata", na osnovu čega je dobio pet godina zatvora i još tri godine uslovno. U toku 2015. godine bio je pušten u kućni pritvor, a onda je Vrhovni sud Južne Afrike oborio tu presudu i osudio ga za ubistvo. Tako je 2016. osuđen na šest godina, s tim da je nakon žalbe državnih tužilaca ta kazna produžena na 15 godina. U martu ove godine već je tražio uslovni otpust, a sada je to zvanično dobio.

On je svojevremeno bio velika sportska senzacija, poznat širom svijeta i kao "Blejd raner", sa aluzijom na to su mu obe noge amputirane kada je imao samo 11 mjeseci zbog urođenog poremećaja, ali to ga nije spriječilo da ostvari svoje sportske snove. Ipak, u jeku njegove slave i nakon što je nastupio i na Parolimpijskim i na Olimpijskim igrama, on je izvršio težak zločin zbog kojeg je širom svijeta postao sinonim za bezobzirnog i brutalnog ubicu. Porodica njegove bivše djevojke je aktivno pratila suđenje, a majka žrtve je rekla da je tokom procesa oprostila ubici.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC