• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pistorijus hoće da izađe iz zatvora: Masakrirao djevojku u kupatilu, sada traži pomilovanje!

Autor Dragan Šutvić

Oskar Pistorijus bi mogao da izađe iz zatvora prije vremena!

 oskar pistorijus želi da izađe iz zatvora Izvor: Profimedia

Kako javljaju mediji u Južnoafričkoj Republici najpoznatiji paraolimpijac svih vremena Oskar Pistorijus bi već naredne nedjelje mogao da izađe na slobodu! On je na Dan zaljubljenih 2013. godine ubio svoju djevojku Rivu Stinkamp tako što je kroz vrata toaleta ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u nju.

Osuđen je za ubistvo, a sada se očekuje da izađe pred sudiju u petak i da zatraži da bude pušten iz zatvora nakon deset godina! Roditelji ubijene dhevojke Bari i Džun Stinkamp su javno rekli da su protiv pomilovanja Pistorijusa. "On je ubica i treba da ostane u zatvoru", rekao je Bari Stinkamp na desetogodišnjicu smrti svoje ćerke.

Ipak nekadašnji sprinter koji sada ima 36 godina će izlazi pred sudsko vijeće i iznijeti svoj slučaj, a u obzir će se uzimati nekoliko stvari: zločin koji je počinio, njegovo ponašanje u zatvoru, procjenjivaće se da li se pokajao i gledaće se da li je učestvovao na nekim edukativnim programima vezanim za djelo koje je počinio. Na kraju će biti procijenjeno i da li bi njegovo puštanje bilo opasno za sredinu u kojoj se nalazi. 

Pistorijusov advokat Džulijan Najt je prethodno rekao da je njegov klijent "primjeran zatvorenik", a ukoliko sada ne bude pušten moraće da izdrži cijelu kaznu koja mu je izrečena, a glasi 13 godina i pet mjeseci u zatvoru. Nekada uspješni atletičar je krajem 2014. otišao iza rešetaka, tako da je sada odslužio vie od pola kazne i ima pravo da traži pomilovanje i skraćenje kazne.

U karijeri je osvojio šest zlata i ukupno osam medalja na Paraolimpijskim igrama, a uspio je čak da nastupi i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine gdje je stigao do polufinala u trci na 400 metara. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC