• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Australijan open, Đoković protiv Prižmića na startu: Hrvat oduševio u Banjaluci, sad prijeti Novaku

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Počinje prvi grend slem u sezoni, evo kada Novak Đoković igra.

 Novak Đoković u nedjelju protiv Dine Prižmića počinje Australijan open Izvor: Alessandra Tarantino/AP

Novak Đoković u nedjelju od 9 časova ujutro igra meč 1. kola Australijan opena protiv hrvatskog tenisera Dine Prižmića. Noletov prvi rival je 18-godišnji Splićanin, koga su ljubitelji tenisa u regionu primijetili prošle, 2023, kada je osvojio čelindžer u Banjaluci, što je bio njegov prvi trofej na ovom nivou tenisa. Takođe, on je jesenas bio i dio Dejvis kup reprezentacije svoje zemlje, zajedno sa Bornom Ćorićem, Ivanom Dodigom, Bornomo Gojom i Matom Pavićem.

Prošle sezone, on je napravio zapažen rezultat u Stokholmu, kada je pobijedio Čeha Jiržija Lehečku, trenutno 32. teniser svijeta. Sve to bio je zalet za njegov prvi nastup na grend slemu u Melburnu, gdje Novak Đoković brani titulu i gdje će od nedjelje ujutru zaigrati za novi rekord i 11. trofej u svojoj vitrini.

Uoči prvog takmičarskog meča u 2024. godini, Novak Đoković odigrao je krajem 2023. revijalni meč protiv Karlosa Alkaraza u Rijadu, a potom je igrao i na Junajted kupu i predvodio Srbiju do četvrtfinala, u kojem je 3. januara Australija bila bolja. Sve je zabrinula njegova povreda desne ruke, ali vjeru da će biti sve OK ulio je i njegov trener Goran Ivanišević, porukama ohrabrenja. A, onda se pred početak oglasio i Novak. "Nikada ne možete da znate...", rekao je Novak na posljednjoj konferenciji pred početak, ostavivši i prostor za brigu.

Ipak, sa vjerom da će sve biti OK, pogledajmo Novakov žrijeb za Australijan open. Ako uradi očekivano i eliminiše Prižmića, Novak bi u drugom kolu sigurno igrao protiv australijskog tenisera, samo ostaje pitanje da li će to biti Aleksej Popirin ili kvalifikant Mark Polmans. Taj meč bio bi odigran u utorak ujutru, dok bi dva dana kasnije, u četvrtak ujutru, Novak mogao da igra protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverije, 30. nosioca, ili protiv svoj starih rivala, Endija Mareja, Gaela Monfisa ili Nijemca Janilka Hanfmana. Krajem nedjelje, u 4. kolu, Novaka žrijeb "ukršta" sa nosiocima Benom Šeltonom (16), Francuzem Adrijanom Manarinom (20), možda sa Špancem Robertom Bautistom Agutom, u slučaju iznenađenja i sa Stenom Vavrinkom...

Sljedeće nedjelje, kada Australijan open uveliko odmakne, Novak bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Stefanosa Cicipasa, Tejlora Frica, Lorenca Musetija... Dok su u predviđanom polufinalu u istom dijelu "kostura" i Italijan Janik Siner, Rus Andrej Rubljov, Australijanac Aleks De Minor...

Naravno, sve to vrijeme publika će pratiti i šta se događa na suprotnoj strani žrijeba, na kojoj je glavni favorit Karlos Alkaraz, drugi teniser svijeta i drugi nosilac, koji se vraća u Melburn nakon što se prošle godine povukao zbog povrede. On dolazi na Australijan open i da "napadne" prvo mjesto, a uveliko je poznata kalkulacija šta je Novaku Đokoviću potrebno za prvo mjesto i poslije Australijan opena.

Lezite u subotu ranije, u nedjelju se odmorni probudite i uživajte od jutra u prvom takmičarskom nastupu najboljeg tenisera na svijetu. Počinje još jedna Novakova sezona!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC