• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku se ovo dogodilo prvi put u karijeri: Igra tenis 20 godina, ovo je razlog zašto je vikao na Gorana!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković nije uspio da napravi ni brejk šansu protiv Janika Sinera.

 Novak Đoković protiv Janika Sinera nije uspio da napravi nijednu brejk šansu Izvor: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Novak Đoković završio je učešće na Australijan openu pošto je u polufinalu izgubio od Janika Sinera. Talentovani teniser iz Italije slavio je 3:1, što mu je treća pobjeda nad Đokovićem u posljednja četiri duela, pa se može reći da kao rijetko ko ima pravi recept za njegovu igru.

Naravno, nešto je bilo do Sinerove odlične igre, ali dosta toga je i do veoma loše Đokovićeve. U prva dva seta Đoković je djelovao kao sopstvena sjenka, osvojio je samo tri gema za samo 75 minuta tenisa, da bi potom u trećem pokazao "znake života" jer je u taj-brejku uspio da smanji rezultat. Ipak, to je bilo nakratko, dok ga opet nije savladala nervoza zbog koje se svađao sa svojim timom, a kako i ne bi kada nikada u karijeri nije odigrao ovakav meč na grend slemovima.

O čemu se radi? Novak Đoković protiv Janika Sinera nije uspio da napravi nijednu brejk šansu, što je prosto nevjerovatno. Jeste da je Siner sjajno servirao, ali Novakov "ritern" uopšte nije radio i zato se nervirao, pošto kao da je zakazala priprema meča u kojoj nisu našli rješenje za Italijana.

Prethodno je Đoković i protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu odigrao netipičan meč, kada je propustio 16 uzastopnih brejk šansi, dok sada nije uspio da "stvori" baš nijednu. Jedini put na grend slemu kada se to dogodilo, bilo je na Vimbldonu 2017. godine protiv Tomaša Berdiha, s tim da je taj meč Đoković predao već na početku drugog seta zbog povrede, tako da se i ne vodi u zvaničnu statistiku.

"Taj statistički podatak sve govori. Servirao je odlično, precizno i prvi udarac poslije servisa bio mu je dobar. Previše negativnih stvari sam pokazao na terenu, od riterna, kretanja, forhenda, bekhenda. Sve je bilo ispod nivoa, dok je Janik dominirao u svojim servis gemovima. Kada protivnik nema nijednu brejk šansu, onad si i ti slobodniji na servisima, igrao je bez greške", rekao je Nole na konferenciji za medije kada su mu pročitali statistički podatak koji "boli".

Koliko je Đoković bio loš, govori i to da je na grend slemovima imao samo dva lošija "ulaska" u meč, kada je 2020. godine u finalu protiv Nadala osvojio samo dva gema u prva dva seta, odnosno kada je kao 18-godišnjak igrao protiv Marata Safina na Australijan openu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC