• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroji pobjede Borca m:tel u Tuzli: Nismo smjeli da dozvolimo povratak Slobode u drugom poluvremenu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Golman Borca m:tel Nebojša Grahovac i desno krilo Banjalučana Vladan Đurđević bili su bez ikakve sumnje najzaslužniji za vrijednu pobjedu crveno-plavih protiv Slobode u Tuzli.

 Nebojša Grahovac i Vladan Đurđević za MONDO nakon pobjede RK Borac nad RK Sloboda Izvor: Facebook/RK Sloboda Tuzla

Borac m:tel je na krilima Nebojše Grahovca i Vladana Đurđevića stigao do 12. prvenstvene pobjede u Tuzli u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (27:28).

Iskusni čuvar mreže je stavio rampu na utakmici u "Mejdanu", odbranivši čak pet sedmeraca, četiri u prvom dijelu, što je osiguralo timu Irfana Smajlagića razliku od sedam golova, iako se na odmor otišlo sa "plus pet" (10:15).

Međutim, u nastavku meča uslijedio je veliki povratak izabranika Mirka Mikića, koji su napravili preokret, da bi u samom finišu Banjalučani ipak uspjeli da "iščupaju" pobjedu.

"Dobro smo otvorili utakmicu, sve je odlično funkcionisalo, a onda je uslijedio pad početkom drugog poluvremena, koji nismo smjeli da dozvolimo. Mislim da smo morali ranije da riješimo pitanje pobjednika odlaskom na sedam, osam razlike, što bi samim tim bilo dovoljno da završimo meč. Međutim, uslijedio je pad u igri, Sloboda je okrenula na 'plus dva', dobili su samopouzdanje i bilo je loše po nas. Ipak, smogli smo snage da se opet vratimo, pokazali smo karakter i vjerujem da je svako od nas ponaosob dao doprinos osvajanju dva boda, koja su nas učvrstila na drugom mjestu", izjavio je Grahovac za MONDO i dodao da se banjalučki tim sada okreće završnom turniru Kupa BiH.

"Sad se spremamo za polufinale, i ako Bog da, kasnije i za finale", istakao je golman crveno-plavih.

Izvor: Facebook/RK Sloboda Tuzla

Osim golmana, najveći doprinos trijumfu nad Slobodom, dao je i desnokrilni rukometaš Vladan Đurđević, strelac devet golova.

"Bitna pobjeda sinoć na teškom gostovanju u Tuzli. Možemo biti zadovoljni igrom u prvom poluvremenu, ali početkom drugog poluvremena priuštili smo sebi pad u igri gdje smo dopustili da ekipa Slobode nadoknadi prednost koju smo stekli u prvom poluvremenu. Pred kraj utakmice smo ipak uspjeli da se saberemo i u neizvjesnoj završnici odigramo kvalitetnije od protivnika i upišemo novu pobjedu i bitne bodove u trci za vrh tabele", rekao je as Banjalučana za naš portal.

Prema njegovim riječima, zasluge za vrijedan trijumf idu na "dušu" golmana Nebojše Grahovca, koji je pružio briljantnu patriju u dvorani "Mejdan".

"Nebojša Grahovac je pružio odličnu partiju, odbranio je dosta bitnih lopti u prvom poluvremenu uključujući i nekoliko sedmeraca, kao i posljednji sedmerac u završnici utakmice koji će se na kraju ispostaviti kao najbitnija odbrana na cijelom meču. Okrećemo se narednim utakmicama i izazovima gdje ćemo nadam se nastaviti pobjednički niz", dodao je Đurđević.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

arena

Ljudi drugi ste na tabeli sram vas bilo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC