• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski vaterpolista otišao u penziju zbog odluke selektora!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Branislav Mitrović se ne čudan način oprostio od vaterpolo karijere, kako nije planirao. Htio je u Pariz, ali neće dobiti poziv...

 branislav mitrovic u penziji zbog selektora srbije Izvor: Sport klub/Screenshot

Legendarni srpski vaterpolista Branislav Mitrović donio je odluku da se penzioniše. Sve se desilo samo nekoliko nedjelja nakon što je srpskoj vaterpolo legendi, jednom od "sedmorice veličanstvenih", saopšteno da ipak neće ići na Olimpijske igre u Parizu. Upravo zbog Pariza, Mitrović se jedini od "sedmorke" nije penzionisao iz državnog tima po osvajanju medalje u Tokiju, a nakon odluke Uroša Stevanovića da vodi mlađe od njega - povukao je možda i očekivan potez.

"Hvala svim klubovima koji su mi pružili priliku da igram za njih. Hvala mojim drugarima. Hvala mojim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. I hvala mojoj porodici bez koje sve ovo ne bi imalo smisla", napisao je Mitrović u odvojenim objavama na svom Instagramu i time potvrdio kraj karijere.

Izvor: MN PRESS

Mitrović (39) je inače odigrao više od 200 mečeva za Srbiju, a sa njom je osvojio dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama, 2016. i 2020, titulu i bronzu na Svjetskom prvenstvu (2015, 2017), četiri puta je bio prvak Evrope sa "delfinima", šest puta osvajač Svjetske lige, šampion Mediteranskih igara, Univerzijade... Što se tiče klupske karijere, ponikao je u Vojvodini 2003. godine i ostavio dubok trag u Partizanu (2007-10), a potom nastupao skoro deceniju i po u Mađarskoj za Ferencvaroš, Debrecin, Eger, OSC i Vašaš, u kojem je bio ove sezone. 

"Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu i zato sam igrao sve do sada, međutim sada sam dobio tu informaciju od selektora i to je to. Jednostavno, bez obzira na to, završavam svoju igračku karijeru, okrećem se drugim stvarima", rekao je Mitrović prethodno za Radio-televiziju Vojvodine, kada ga je iznenadila odluka selektora.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:33
Vaterpolisti pevaju A sad adio
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC