• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novače, ti si problem - nismo mi!" Sraman tekst Engleza: Zar za 20 godina nisi naučio?!

U pokušaju da dokažu da su gospoda, Englezi su odlučili da Novaka Đokovića "prave ludim" i dokažu mu da zapravo niko njemu nije zviždao. Sve je umišljeno...

 Englezi krive Đokovića za zvižduke Izvor: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Novak Đoković održao je govor za pamćenje na Vimbldonu poslije pobjede nad Holgerom Runeom (3:0), pošto je ušao u klinč sa publikom koja mu je zviždala na svaku grešku. Krijući se iza skandiranja "Ruuuuune", mnogi navijači su zapravo vikali "buuu", zbog čega ih je Đoković poslao na spavanje, a više od 24 sata ne stišava se bura u javnosti. Posebno u Engleskoj, gdje su uvrijeđeni jer su navikli da svi pričaju o njihovim gospodskim manirima na Vimbldonu...

Tako smo vidjeli i burnu reakciju Đokovića u intervjuu za Bi-Bi-Si, na istoj televiziji je Džon Mekinro stao u zaštitu srpskog asa, ali čini se da se "obračun" neće završiti samo na tome. Engleski mediji, po starom dobrom običaju, počeli su da kritikuju Đokovića jer je rekao ono što niko drugi ne smije.

Tako je novinar Sajmon Brigs, koji inače godinama pljuje Noleta, objavio tekst na britanskom "Telegrafu" koji je naslovljen na sljedeći način: "Novak Đoković pravi problem, a ne publika na Vimbldonu". U tekstu se sramno navodi da zapravo Đoković im "dugu istoriju" svađa sa navijačima, što nikako ne odgovara istini, pošto dobro znamo da nikada za više od dvije decenije karijere Srbin nikada prvi nije počeo sukob.

Autor insistira na tome da Đokoviću niko nije zviždao, nego su navijači vikali "Ruuune", dodajući da ih je tom prilikom "tretirao kao bezobraznu djecu u školi". Posebno mu je zasmetala rečenica Novaka Đokovića da "poslije 20 godina na ATP turu zna sve trikove", na koju je imao poseban komentar.

"Upravo to. Za tih 20 godina trebalo je da nauči par stvari. Kao prvo, većina navijača će navijati za autsajdera. I drugo, da su ti izduženi samoglasnici postali navijačka zabava. Prošle nedjelje, dok je Đoković stajao na terenu i čekao da Su Barker uradi intervju sa Endijem Marejem, čulo se "Suuu". Da li misli da su i njoj zviždali? Ronaldo je imao odgovor na to, počeo je da viče "Si" - špansko da - poslije davanja golova za Real Madrid. Tako su navijači od toga napravili zgodnu naviku, vikajući "Siuuu" poslije gola. To je postalo popularno i tokom 2022. godine kada je Nik Kirjos došao do titule u dublu na Australijan openu", objašnjavajući da su navijači na Vimbldonu zapravo "izmislili novu verziju", zabavljajući se tim pokličem.

Pogledajte

00:16
Navijači zvižde Novaku Đokoviću
Izvor: RTS1
Izvor: RTS1

"Još jedna stvar koju ljudi zaboravljaju je komplikovana unutrašnja psihologija. Najuspješniji igrač u istoriji muškog tenisa (obratite pažnju na konstrukciju, prim. aut.), nedovoljno je bio cijenjen od strane navijača tokom svoje karijere i bavio se time na različite načine", navodi se i dodaje da je nekada pokazivao "srce publici", da je znao da "čuje Novak umjesto Rodžer", a da u posljednjih nekoliko godina umije i da ratuje sa publikom.

Stravajući taj ratoborni stav, Đoković ide ka tituli na Vimbldonu, a autor podsjeća da ga ne vole u Francuskoj i Americi, dok dodaje i da se Srbin previše žali!? Pa izgleda da bi svi najviše voljeli da ga pljuju i udaraju, a da ćuti, čime bi se definitivno zadovoljio ego Engleza da su dobri domaćini.

"Čudna stvar je da zapravo nije bilo namjernog zviždanja ili namernog kašljanja tokom poena. Đoković je zapravo djelovao kao čovjek koji traži kavgu", zaključuje autor.

Pa nek tako bude i danas, kada Đoković poslije 16 časova bude izašao na teren protiv Aleksa de Minora.

Anketa

Šta publika viče Novaku na Vimbldonu?

  • Možda navijaju za Runea, ali čuju se i zvižduci

    6.98% (3)

  • Deluje da viču Rune

    4.65% (2)

  • Mislim da mu viču buuu

    51.16% (22)

  • Nejasno je, ali verujem Novaku

    37.21% (16)

Šta publika viče Novaku na Vimbldonu?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DadoL

Pa jeste problem,pogotovo vama englezima,posto je odbio vaše drzavljanstvo i uskratio vam tu mogućnost da se kitite njegovim perjem,tj rezultatima da ga nezasluženo svojatate.Pobedio vas je u vašoj igri,vašem sportu,a to vas boli.Nudili mu drzavljanstvo a bacali bombe sa osiromašenim uranijumom na njega i njegov narod.Ponos,obraz i čast se ne kupuju ali sta vi englezi i većina ostalih zapadnjaka zna o tome,ideeeemoooo Noleeee

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC