• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siner stigao trojicu velikana, neka se spreme Ferero i Safin!

Autor Dragan Šutvić

Neće ga skoro niko stići!

 Janik Siner šest nedjelja prvi na svijetu  Izvor: Eurosport 1/printscreen

Novak Đoković je stigao do finala Vimbdona, ali čak i da je osvojio turnir u Londonu ostao bi drugi na ATP listi. Karlos Alkaraz je takođe znao da će bez obzira na ishod finala ostati treći, tako da nema nekih velikih promjena u vrhu svjetskog tenisa. Novu nedjelju, svoju šestu na vrhu ATP liste počinje Janik Siner. Mladi Italijan ima 9.570 bodova i beži Novaku prkeo 1.000 poena, a Alkarazu skoro 1.500.

On se izjednačio sa Marselom Riosom, Tomasom Musterom i Jevgenijem Kafeljnikovom. Pošto će sigurno ostati na prvom mjestu još bar dvije nedelje krajem jula će se sa osam nedjelja na vrhu izjednačiti sa Džonom Njukombom i Huanom Karlosom Fererom, a početkom avgusta će se izjednačiti sa Maratom Safinom sa devet nedjelja na vrhu. Potom slijede Boris Beker sa 12 nedjelja, Endi Rodik sa 13, Danil Medvedev sa 16 i Mats Vilander sa 20. 

Novak Đoković će ovog ponedjeljka imati 8.460 bodova, a Karlos Alkaraz 8.130. Kako prije Montreala početkom avgusta neće igrati nijedan turnir za poene znamo da sasvim sigurno do sredine narednog mjeseca neće biti promjena na samom vrhu. Ipak prije toga će Siner, Đoković i Alkaraz odigrati Olimpijske igre koje počinju 29. jula. 

Relativno blizu vodeće trojke su Aleks Zverev sa 7.015 bodova i Danil Medvedev sa 6.525, a zatim slijedi grupa tenisera sa dosta manje poena. Aleks De Minor je četvrfinalom na Vimbldonu stigao do šestog mjesta prvi put u karijeri, a top deset zatvaraju Hubert Hurkač, Andrej Rubljov, Kasper Rud i Grigor Dimitrov. Što se tiče srpskih tenisera Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere su se naređali od 50. do 60. mjesta, a Hamad Međedović je 126. i nikako da se probije u sam teniski vrh.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC