• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Vojvodina namučila Partizan

Sjajan otpor Vojvodine srpskom prvaku. Partizan jedva do pobjede u Novom Sadu (10:9), još peče eliminacija iz Evrope. Ćuk odlučio pobjednika.

 VATERPOLO: Vojvodina namučila Partizan Izvor: MONDO

Rana eliminacija iz Lige šampiona ostavila je traga na ekipu Partizana.

Klub sa Banjice je prije nekoliko dana ostao bez evropske krune, odnosno pozicije da je brani, a koliko je to uzdrmalo tim pokazao je i večerašnji derbi meč srpskog prvenstva protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Daleko je Partizan od forme koja ga je krasila prošle sezone u kojoj je bio nedodirljiv, ne samo na domaćoj sceni.

Vojvodina je pošteno namučila favorita iz Beograda, u meču u kojem je bila u najmanju ruku ravnopravna, a u pojedinim četvrtinama bolja od renomiranog rivala.

Partizan pobijedio golom bivšeg igrača Vojvodine Miloša Ćuka 40-ak sekundi prije kraja. Imala je Vojvodina priliku za izjednačenje, ali nije dobro organizovala posljednji napad u kojem je imala igrača više.

Vojvodina - Partizan 9:10 (2:1, 2:3, 3:3, 2:3). Da je rezultat završen neriješeno ili pobjedom Vojvodine ne bi bilo nezasluženo.

Imala je Vojvodina +2 u drugoj četvrtini, napravila je seriju od 3-0, ali je Partizan odgovorio identičnom serijom.

U drugom poluvremenu prava rezultatska klackalica. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, viđeno je mnogo lijepih golova sa distance, ali i grešaka, pogotovo u situacijama kada su timovi imali igrača više u bazenu (Partizan nije dao nijedan gol sa brojčanom prednošću u bazenu, a imao je tri puta takav napad).

Vojvodina je odigrala sjajno drugu četvrtinu. Napad Partizana je bio potpuno uštopovan, centri Miloš Korolija i Miloš Vukićević, nisu mogli da dođu do daha...

Srđan Vuksanović je sa dva gola bio tvorac preokreta u drugoj četvrtini. Od 1:2, koliko je završena prva četvrtina, Vojvodine je povela 3:2. Imali su Novosađani šansu i da povedu sa dva gola, ali je poslije udarca Nemanje Ubovića lopta pogodila prečku, koja je spasila Partizan.

Ako Ubovića nije htjelo tada, bio je uspješan u jednoj od narednih akcija. Imala je Vojvodina igrača više, ali je loše organizovala napad. Kada se Partizan kompletirao, lopta je došla do centra Vojvodine, koji je odličnim potezom nadmudrio Slobodana Sora.

U finišu druge četvrtine buđenje Partizana. Seriju Vojvodine od 3-0, prekinuo je Aleksandar Radović lijepim golom sa distance za 3:4. Potom je Vojvodina propustila još jedan napad sa igračem više, što je kaznio Milan Aleksić, novom "bombom". Rezultat je bio izjednačen na 4:4.

Partizan je otvorio treću četvrtinu još jednim golom iz daljine. Miloš Ćuk je ponovo doveo crno-bijele u vođstvo, čime je beogradski tim uzvratio na seriju Vojvodine istom mjerom.

Ali, već u narednom napadu, još jednom odličan potez Ubovića za 5:5. Vojvodina potom ne koristi kontranapad, što je kaznio Vladimir Vujasinović za novo vođstvo Partizana 6:5.

Na scenu zatim stupa Boris Vapenski, reprezentativac Srbije, koji nije igrao na EP u Ajndhovenu. Najpre je sjajnim udarcem iz velike udaljenosti uhvatio Sora na "spavanju" za 6:6, a zatim ponovo doneo prednost Vojvodini iskoristivši napad sa igračem više.

Partizan je do kraja četvrtine ponovo izjednačio, poslije gola Radovića iz peterca.

Kad je teško, kad je frka, tu je Vladimir Vujasinović. Majstorskim udarcem ponovo je donio prednost crno-bijelima. Ali, odmah je uzvratila Vojvodina novim golom u situaciji sa igračem više. Nenad Bosančić je bio zaslužan za novo poravnanje rezultat - 8:8.

Vrlo loše je Partizan igrao napad sa igračem više, a Vojvodina je potom dobila peterac, koji je Miroslav Ranđić pretvorio u novo vođstvo za domaćina na dva minuta prije kraja utakmice. Partizan je odmah uzvratio. Vujasinović je idealno dodao do Miloša Korolije koji šraubom vara Miloša Marinkovića.

Na minut prije kraja utakmice, Vojvodina je imala igrača više, ali je udarac Ranđića izblokiran.

U narednom napadu, Partizan je imao napad sa igračem više, i 38 sekundi prije kraja Miloš Ćuk postiže odlučujući gol za pobjedu crno-bijelih.

IGRAČ VIŠE: Vojvodina 3/10, Partizan 1/4.
PETERCI: Vojvodina 1/1, Partizan 1/1.

VOJVODINA: Srđan Vuksanović, Nemanja Ubović i Boris Vapenski po 2, Vladimir Cukić, Nenad Bosančić, Miroslav Ranđić po 1.

PARTIZAN: Aleksandar Radović, Vladimir Vujasinović i Miloš Ćuk po 2, Stefan Mitrović, Luka Šaponjić, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Miloš Korolija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC