• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreća uz Novaka, "leptirići" kod Janka

Najbolji teniser svijeta ističe da je svašta moglo da se dogodi u trećem setu četvrtfinalnog meča sa Tipsarevićem (6:1, 7:6).

 Sreća uz Novaka, "leptirići" kod Janka Izvor: MONDO

Novak Đoković zahvalio je svojoj koncentraciji, ali i faktoru sreće na plasmanu u polufinale turnira u Dubaiju.

"Počeo sam dobro. Janko je u niskom procentu ubacivao prvi servis i nije mi bilo teško da osvojim uvodni set. U drugom je došlo do preokreta - kada god sam imao šansu za brejk, on je odgovarao asovima. Bio je blizu izjednačenja na 1:1 i ko zna šta bi se onda desilo u trećem setu", izjavio je Đoković.

Kako je objasnio, dvojica zemljaka i prijatelja zapala su u nervozu tokom "taj brejka".

"Uprkos nekim greškama, ostao sam koncentrisan i uspio da pobijedim. Mislim da je i sreća bila na mojoj strani u tim trenucima".

Novak je iskoristio priliku da novinarima ispriča kako se sa Jankom prvi put sastao kada je imao 11 godina i kako je tada ubjedljivo poražen.

"Ne sjećam se da li sam mu uzeo ijedan gem".

Tipsareviću je ostalo samo da žali što sa prvim reketom svijeta nije odigrao duži meč. Priznao je da je bio previše nervozan u trenucima odluke, kada je napravio čak dvije duple servis greške.

"Kao da su mi se pojavili leptirići u stomaku kada sam servirao na 6:5 u 'taj brejku'. Ne zato što sam igrao protiv Novaka, bilo bi isto protiv bilo koga. Normalno je da se u tom trenutku najviše trudiš i želiš najviše... Ispostavilo se da je sve bilo bez efekta", rekao je Tipsarević.

Janko je najavio da će ostati u Dubaiju do kraja turnira i onda "uhvatiti" avion za Kaliforniju, gdje je uskoro na programu prvi Masters sezone, u Indijan Velsu.

Đokovića već u petak očekuje polufinalni okršaj sa Endijem Marejom.

Prethodno su se sastali u polufinalu Australijan opena, kada je Nole slavio poslije pet setova i bezmalo pet sati tenisa.

"Veliki izazov za obojicu, nema veze da li je turnir grend slem, Masters ili serije 500. Imamo rivalstvo i uvijek želimo da pobijedimo jedan drugog", jasan je Đoković.

Prema njegovim riječima, najveći izazov biće osvajanje gemova na svoj servis, pošto su i on i Marej odlični reterneri i nije im problem da "brejknu" rivala.

Meč Đoković - Marej zakazan je za 14 časova po centralnoevropskom vremenu.

Poslije njih sastaće se Rodžer Federer i Huan Martin Del Potro, u reprizi finala Roterdama od prije dvije sedmice, kada je bilo 6:1, 6:4 za Švajcarca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC