• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milivojević za MONDO: Nije mi bilo svejedno

"Za ovo sam živio. Kada sam zamišljao taj trenutak, mislio sam da ću biti mnogo opušteniji, ali bilo mi je teško, bilo je i treme, nervoze...", priznaje Luka Milivojević poslije debija u crveno-bijelom dresu.

 Milivojević za MONDO: Nije mi bilo svejedno Izvor: MONDO

Da li je fantastičan ambijent pomogao ili odmogao mladom timu Crvene zvezde na proljećnoj premijeri protiv Spartaka? Teško pitanje i još teži odgovor.

U trenutku kada su crveno-bijeli istrčali pred 41.250 navijača i čuli huk sa tribina, a to priznaju i sami - nije im bilo svejedno. Ali, "vatreno krštenje" završilo se pozitivnim rezultatom, blijedom pobjedom od 1:0 i sada, dan kasnije, sve što se dogodilo u Ljutice Bogdana može samo da pomogne ekipi Roberta Prosinečkog da što prije sazri.

"Ovo sam čekao cijeli život...", priznaje u razgovoru za MONDO jedan od četvorice debitanata u meču sa Spartakom, Luka Milivojević.

"Bila je prelijepa atmosfera, a ja sam mislio da ću mnogo lakše ući u utakmicu. Za ovo sam živio. Kada sam zamišljao taj trenutak, mislio sam da ću biti mnogo opušteniji, ali bilo mi je teško, bilo je i treme, nervoze... Nije mi bilo svejedno", priznaje bez ustezanja mladi vezista.

Ne samo kod njega, već i kod ostalih prvotimaca Zvezde, videla se nervoza u uvodnim trenucima meča. Paradoksalno... Ambijent za pamćenje, a noge vezane...

"Naježio sam se kada nam je portparol poslije utakmice rekao da je bila 41.000 gledalaca. Zaista, divan osjećaj..."

Da li vas je to 'isjeklo'?

"Mnogo nas je novih u timu, malo nas je ambijent 'isjekao', ali nije smjelo to da se dogodi. To je trebalo da nam bude samo dodatni motiv. Navijačima, svaka čast... Mislim da su to najbolji navijači u Evropi i to su ponovo dokazali. Prvenstvena utakmica i 40.000 navijača za naše uslove, kapa dole. U regionu to ne može niko", kaže Milivojević, koji je debitovao na poziciji ofanzivnog veznog, u tandemu sa Evandrom Goebelom.

U drugom poluvremenu, Milivojević je ustupio mjesto Kaduu Mendešu.

Da li si zadovoljan prikazanim?

"Siguran sam da ću se u narednim utakmicama pokazati u znatno boljem svjetlu. Mislim da sam i u subotu na debiju bio OK, s obzriom da mi je bila prva utakmica, ali uveren sam da mogu mnogo, mnogo bolje. Bitno je da smo pobedili i presrećan sam..."

Činilo se da vam je svima laknulo kada je lopta konačno ušla u gol, u 65. minutu?

"Kako nije? Laknulo nam je iste sekunde... Kako je vrijeme odmicalo, pritisak je postajao sve veći. Ipak, ovo je Crvena zvezda, moramo brzo da se navikavamo na to da moraš. Da smo ranije dali gol, bilo bi bitno drugačije, tako da iskreno mislim da je najvažnije što smo pobijedili", dodaje Milivojević, koji je ubijeđen da će lijepa igra doći vremenom, a da je do tada presudno uzimati tri boda.

"Siguran sam da će igra biti mnogo bolja u narednim mečevima, a do tada bitno je da se pobjeđuje", podvlači mladi Kragujevčanin, koji je zimus stigao iz Rada.

Crveno-bijeli narednog vikenda gostuju u Ivanjici, protiv uvijek neugodnog Javora.

(N. J. - MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC