• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA (SP): Dvoje takmičara predstavlja BiH

Bacač kugle Hamza Alić i sprinterka Dijana Cvijetić predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

 ATLETIKA (SP): Dvoje takmičara predstavlja BiH Izvor: MONDO

Nakon što je prošlog mjeseca bio uspješan domaćin Balkanskog prvenstva, Istanbul će od 9. do 11. marta ugostiti i najbolje svjetske atletičare i atletičarke.

Svjetsko dvoransko prvenstvo 2012. godine biće najveća smotra u istoriji ovog takmičenja, jer je do roka za prijavu, koji je istekao 27. februara, akreditovano 1.299 takmičara i službenika iz 172 zemlje, čime će biti srušen rekord iz Valensije 2008. Tada su nastupili takmičari iz 147 zemalja. Na prvom dvoranskom SP u Parizu 1985. bili su predstavnici samo 69 država.

BiH će predstavljati bacač kugle Hamza Alić, koji se već desetak dana nalazi na pripremama u Istanbulu, te mlada sprinterka Dijana Cvijetić. Uz njih su u delegaciji potpredsjednik AS BiH Suad Kaknjo i Alićev trener Mehmed Skender.

S prošlogodišnjih 20,38 metara, uz kolegu Kemala Mešića koji je u SAD ove godine bacio 20,31, Alić jedini od atletičara ima ispunjenu B normu za nastup na SP.

Cvijetić je pravo nastupa stekla prema pravilu Svjetske atletske federacije (IAAF) da zemlje koje nemaju atletičarki s ispunjenom normom mogu odabrati jednu da ih predstavlja. Takmičiće se na 60 metara s preponama, a najbolji rezultat joj je 8,68 sekundi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC