• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stjepanović: Cilj ispunjen, samo još štafeta...

Srpski plivač poslije "ovjerene" vize za OI na 200 metara leptir, želi da sa drugovima iz reprezentacije obezbijedi i nastup u štafeti u Londonu.

 Stjepanović: Cilj ispunjen, samo još štafeta... Izvor: MONDO

Velimir Stjepanović ostvario je najbolje vrijeme u svijetu ove godine u trci na 200 metara leptir stilom (1:56,18 minuta), u kvalifikacijama na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u Londonu. Mladi srpski plivač tako je postavio novi državni rekord i izborio A normu za Olimpijske igre ovog ljeta.

On je nakon toga uspio da trijumfuje u finalnoj trci čime je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

"Zadovoljan sam, jer sam skinuo veliki teret sa leđa. Vjerovatno bih i sa 1:57,40, koliko mi je bio prethodni najbolji rezultat, išao na Olimpijske igre, ali ovako je ipak slađe. Spremao sam se sa trenerom Krisom Tajdijem i ispunili smo cilj. Sada mogu potpuno rasterećeno da se spremam za ponovni dolazak u London", izjavio je za "Žurnal" dvostruki juniorski šampion kontinenta, koji je plivao 68 stotinki brže od olimpijske norme.

Član Partizana je do sjajnog ostvarenja došao na bazenu na kojem će biti održana plivačka takmičenja na Olimpijadi. Kaže da je ispunio lične snove, ali da ima još jednu veliku želju.

"Volio bih da naša štafeta 4x200 metara slobodno ode u London. Imaćemo priliku za to na Evropskom prvenstvu u Debrecinu. Čujem da ima nekih nagovještaja da bismo možda pred šampionat u Mađarskoj mogli zajedno da treniramo Stefan Šorak, Đorđe Marković, Radovan Siljevski i ja. To bi bio sjajan potez. Vjerujem da imamo mjesto među 16 najboljih štafeta na Olimpijskim igrama", istakao je Stjepanović, koji živi u Dubaiju.

Osamanaestogodišnji Stjepanović, koji je u Londonu osvojio i zlato u trci na 200 metara slobodno i srebro na duplo dužoj dionici, četvrti je plivač iz Srbije koji je obezbijedio olimpijsku vizu.

Prije njega olimpijsku normu isplivali su Milorad Čavić i Ivan Lenđer u trci na 100 metara leptir stilom, kao i Nađa Higl na 200 metara prsno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC