• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Tinejdžer odmah izbacio Viktora

Amerikanac Rajan Herison nadigrao je Viktora Troickog u njegovom prvom meču na ovogodišnjem Indijan Velsu, u drugom kolu.

 INDIJAN VELS: Tinejdžer odmah izbacio Viktora Izvor: MONDO

Viktor Trocki ove sezone ne igra u maniru svog imena.

Novu eliminaciju u na startu turnira, doživio je u drugom kolu Indijan Velsa. Nakon što je bio slobodan u prvom, kao 25. nosilac Mastersa u Kaliforniji, Troicki je u drugom kolu doživio poraz od mladog Amerikanca Rajana Herisona - 7:6 (7:5), 6:3.

Herison, 19-godišnji teniser iz Teksasa, zaustavio je Troickog u trenuku kada se našem teniseru, 25. na svijetu, otvorio put ka četvrtfinalu 4.694.969 dolara vrijednog turnira u SAD.

Na prethodnom turniru u Delrej Biču, Troicki je izbačen takođe u prvom meču, od strane Stiva Darsisa, prije toga u Roterdamu nadigrao je Tiema de Bakera i Jese Huta Galunga, prije nego što je doživio ubjedljiv poraz od Huana Martina Del Potra, a na Australijan Openu nadigrao je samo Huana Karlosa Ferera i onda bio poražen u drugom kolu od Mihaila Kukuškina.

Ni prije Melburna, Troicki nije briljirao. U Sidneju je dobio Lejtona Hjuita, pa izgubio od Aleksa Bogomolova, a na otvaranju sezone u Dohi nadigrao je Lukasa Rosola i Matijasa Bačingera, pa izgubio od Gaela Monfisa.

Porazom od Herisona, 72. na svijetu, Troicki je izgubio veliki broj ATP bodova, jer je prošle sezone igrao osminu finala u Indijan Velsu, gdje ga je zaustavio Novak Đoković. Ovo je najlošiji rezultat Troickog na ovom turniru od debija 2007. godine, kada je prošao kvalifikacije i potom bio poražen u prvom kolu od Arnoa Klemona.

Srbina bi ovaj poraz trebalo više da boli utoliko što je Giljermo Garsija Lopez napravio veliko iznenađenje i izbacio četvrtog nosioca Endija Mareja, što bi hipotetički Troickog znatno olakšalo posao u šesnaestini finala. I poslije toga, žrijeb je takav da bi se Troicki sastao sa boljim iz meča (13) Žil Simon - (23) Stanislas Vavrinka...

Ovo je bio treći međusobi duel Troickog i Herisona, a poslije pobjede na Mastersu u Šangaju i poraza u Vašingtonu, Herison sada ima pobjedu više.

Troicki je tokom većeg dijela meča bio u podređenom položaju. Ipak pobjednik prvog seta odlučen je tek poslije taj-brejka. Prethodno su obojica tenisera po jednom osovjila gem na servis protivnika.

Odmah na početku odlučujećeg "13. gema" Herison je napravio mini-brejk. Troicki se vratio, osvojivši poen na servis Herisona, ali je zatim loše odservirao pa je Herison u nastavku sačuvao svoj servis i dobio prvi set sa 7:5 u taj-brejku.

Na početku drugog seta Troicki je u potpunosti stao i vođen podrškom sa tribina Herison je osvojio četiri gema u nizu. Troicki je uspio da osvoji dva gema na svoj servis i da napravi brejk kada je Herison servirao za meč, ali nije imao snage i koncentracije da preokrene rezultat u svoju korist.

Amerikanac je u drugom setu napravio tri brejka i zasluženo je otišao dalje.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC