• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Janko na Davida!

Tek drugi put u karijerama, a prvi od 2007. godine, sastaće se Janko Tipsarević i David Nalbandijan.

 INDIJAN VELS: Janko na Davida! Izvor: MONDO

Argentinac je u noći između nedelje i ponedeljka ponovo, četvrti put u isto toliko duela, pobijedio Hrvata Marina Čilića u drugom kolu Mastersa u Indijan Velsu - 7:6, 7:6, poslije čega je zakazao duel trećeg kola sa našim teniserom, trenutno 10. na ATP listi.

Nalbandijan u ovaj duel, u kojem je ulog osmina finala i nagrada od 43.250 dolara, ulazi kao 74. teniser svijeta, ali daleko od toga da će Tipsarević biti izraziti favorit.

Prethodni put, u prvom kolu Australijan Opena 2007. godine, Tipsarević je predao Nalbandijanu u petom setu! Bilo je 6:7, 4:6, 7:6, 6:0 i 2:1 kada naš teniser nije mogao više zbog povrede.

Gotovo je nevjerovatna činjenica da im se putevi duže od pet godina nisu ukrstili sve do ovog marta 2012. godine ,kada će Tipsarević pokušati da zabilježi najbolji rezultat ikada na Indijan Velsu. Ovaj turnir u najmanju ruku je baksuzan na našeg tenisera, koji je 2007. godine stigao do trećeg kola i izgubio od Davida Ferera i od tada, ne računajući ovu godinu, zabilježio jednu pobjedu i četiri poraza!

Tipsarević je ispadao u prvom kolu Indijan Velsa, sve od prošle sezone, kada je konačno pobijedio Tobijasa Kammkea u prvom kolu, ali odmah potom ispao od Sema Kverija.

Ove sezone, Srbin je bio slobodan u prvom kolu, u drugom nadigrao Luksemburžanina Žila Milera, a sada ima priliku da ode najdalje i izbori osminu finala, gdje bi igrao protiv boljeg iz meča (6) Žo-Vilfred Conga - (28) Radek Stepanek.

Treći nosilac i trostruki šampion Indijan Velsa iz 2004, 2005. i 2006. godine, Rodžer Federer zabilježio je desetu uzastopnu pobjedu na ATP turu i posle titula u Dubaiju (Endi Marej) i Roterdamu (Huan Martin Del Potro), krenuo je ka finalu i u Indijan Velsu.

Za početak, nadigrao je dobitnika "vajld karda", Amerikanca ukrajinskog porijekla Denisa Kudlu - 6:4, 6:1, ali ga već u trećem kolu očekuje težak posao u meču sa 27. na svijetu, Milošem Raonićem. Kanađanin crnogorskog porijekla ima skor 16-2 ove sezone i dve titule u Čenaju i San Hozeu.

To će biti prvi susret Federera i Raonića, koji je u pobjedi nad Karlosom Berlokom ubacio 79 odsto prvih servisa!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC