• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Novak rutinski sa Andersonom

Po navici, Đoković je lako savladao Kevina Andersona 6:2, 6:2 i plasirao se u četvrto kolo u kome će se sastati sa Pablom Anduharom.

 INDIJAN VELS: Novak rutinski sa Andersonom Izvor: MONDO

Novak Đoković nije imao problema u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu. Četvrti put u njihovom petom duelu savladao je Kevina Andersona – 6:2, 6:2.

Meč je trajao sat i 38 minuta.

Anderson se u prvom setu držao zaključno sa petim gemom, koji je trajao čak 15 minuta. Tada je i došao do jedine brejk lopte u tom dijelu, ali nije je iskoristio, a Đoković je zatim uzeo četiri uzastopna gema i poslije 55 minuta osvojio set – 6:2. Srbin je realizovao obe brejk prilike.

Obojica su imala samo po 50 odsto ubačenih prvih servisa, ali to je bilo pogubno za tenisera iz Južne Afrike, kome je početni udarac najjače oružje. Đoković je znao da iskoristi slabiji drugi servis protivnika i kazni riternima. Anderson je napravio duplo više “vinera” (10:5), ali i više neiznuđenoh grešaka (12:17).

Već na startu drugog seta 30. teniser svijeta opet je imao priliku da oduzme Novaku servis. I opet nije uspio.

Kao i u prvom setu, Novak je otpor Andersona slomio brejkom za 4:2. U tom, šestom gemu brzo je došao do 0:40, 25-godišnji igrač iz Johanesburga je spasio prvu, ali ne i drugu brejk loptu.

Doduše, imao je najbolji teniser svijeta problema u sedmom gemu kada je protivniku dozvolio treću brejk šansu na meču, ali mu je servisima odagnao nade da može da se vrati u igru.

Mogao je Đoković i koji minut ranije na tuširanje, ali nije iskoristio dve meč lopte na servis rivala, već je to učinio u sljedećem gemu, za konačnih 6:3.

Kevin Anderson spada u grupu igrača sa ATP liste koji su pobjeđivali Novaka Đokovića. Bilo je to u prvom njihovom duelu 2008. u Majamiju.

Zanimljivo je da se njih dvojica do prošle godine nisu sastajali, a onda su za kratko vreme, u prvoj polovini 2011. godine, odigrali tri meča.

Sva tri okršaja pripala su Srbinu, koji ne samo da nije izgubio set na mastersima u Majamiju i Madridu, odnosno na Vimbldonu, nego je sve dobijene setove završio sa "šesticom", baš kao i ovaj u Indijan Velsu.

Đoković će u četvrtom kolu igrati protiv Pabla Anduhara, koji je u španskom duelu bio bolji od Alberta Ramosa – 7:6, 6:4.

Novak i Anduhar, koji je trenutno 47. na ATP listi, igrali su samo jednom, davne 2007. u Umagu. Srbin je lako dobio taj meč - 6:1, 6:3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC