• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: "Kroz Srbiju" tragom Rimljana

Tradicionalna 52. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju" startovaće 12. juna u Nišu i voziće se putevima rimskih imperatora.

 BICIKLIZAM: "Kroz Srbiju" tragom Rimljana Izvor: MONDO

Trka će imati šest etapa, na više od 1.000 kilometara, a završava se 17. juna u Beogradu.

Do sad se za "srpski Tur" prijavilo 47 ekipa, a organizatori će morati da smanje spisak i do 20. marta saopšte koji će timovi učestvovati.

Ovogodišnja trka, kao i nekoliko prethodnih, organizovaće se pod patronatom Ministarstava ekonomije i regionalnog razvoja i omladine i sporta. Cijela trka će se ponovo voziti pod slognom "Turizam i biciklizam zajedno".

"Organizujući ovu trku već mislimo na sljedeću. Naredne godine biće obilježeno 17 vijekova od potpisivanja Milanskog edikta, pa će Niš, nekadašnja rezidencija Cara Konstantina, biti polazno mjesto karavana i obilježavanja velikog istorijskog datuma. Zato ćemo i ovu trku voziti od niške Mediane do beogradskog Singidunuma", rekao je Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i predsjednik Organizacionog odbora trke.

Trasa ovogodišnje trke "Kroz Srbiju": prva etapa, (Niš, 12. jun, svečano otvaranje trke i prolog), druga etapa (Niš - Kragujevac, 13. juna), treća etapa (Kragujevac - Bajina Bašta, 14. juna), četvrta etapa (Bajina Bašta - Pale, 15), peta etapa (Milići - Ruma, 16. juna) i šesta etapa (Sremska Mitrovica - Beograd, 17. juna).

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC