• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Ana u četvrtfinalu, Janko stao

Polovičan uspjeh srpskih tenisera na Indijan Velsu u noći između utorka i srijede - Ivanovićeva u četvrtfinalu protiv Bartoli, Tipsarević eliminisan.

 IV: Ana u četvrtfinalu, Janko stao Izvor: MONDO

Srpska teniserka briljirala je u osmini finala. Ona je za samo 70 minuta igre ubjedljivo savladala donedavno prvu igračicu svijeta Dankinju Karolinu Voznijacki - 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Ana je ranim brejkovima u oba seta u potpunosti kontrolisala meč protiv četvrte teniserke svijeta, koja je u Indijan Velsu branila prošle godine osvojeni trofej. Dankinja praktično nije imala priliku da ugrozi Aninu dominaciju.

"Trudila sam se da pružim svoj maksimum na ovom meču, ali ponekad i to nije dovoljno", izjavila je Voznijacki poslije meča.

Ivanovićeva se ubjedljivim trijumfom revanširala Dankinji za nedavni poraz pretrpljen na turniru u Dubaiju.

"Zaista sam srećna zbog igre koju sam pružila u meču osmine finala. Koristila sam svaku priliku. Bila sam fokusirana na svaki poen, trudila sam se da ostanem mirna prilikom servisa i igrala sam baš onako kako sam vježbala na treningu. Karolina i ja smo prije nekoliko nedjelja odigrale težak meč i trudila sam se da iz njega izvučem pouke", izjavila je Ana poslije pobjede.

"Dobila sam na samopouzdanju. Prethodno sam odigrala veoma težak i iscrpljujući meč, a onda sam se vratila na teren i odigrala na visokom nivou", dodala je srpska teniserka.

Za plasman u u polufinale u četvrtak bivša broj jedan će igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli, koja je eliminisala Čehinju Lusi Safarovu sa 6:1, 6:4.

Biće to repriza četvrtfinala od prošle sezone, u kojem je Francuskinja slavila sa 6:4, 7:6. One su ukupno odigrale sedam mečeva u karijeri, a Ana je dobila četiri. Bartoli je sedma igračica na svjetskoj rang listi.

Ivanovićeva je 2008. osvojila titulu u Indijan Velsu pobijedivši Svetlanu Kuznjecovu, a godinu dana kasnije eliminisana je u finalu od njene zemljakinje Vere Zvonareve.

Za razliku od Ane, Janko Tipsarević je eliminisan u 3. kolu Indijan Velsa. Bolji od njega bio je Argentinac David Nalbandijan, rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Nalbandijan je u prvom setu uspio da dođe do brejka u osmom gemu (5:3), nakon čega je lagano priveo posao kraju.

Janko se probudio u nastavku, i bez mnogo muke okrenuo rezultat na svoju vodenicu, ali je uporni Argentinac u nastavku, po identičnom scenariju sa početka meča, stigao do prednosti i plasmana u osminu finala.

Tamo će ga čekati Francuz Žo Vilfred Conga, drugi put u karijeri.

Janko Tipsarević je prošle godine eliminisan u drugoj rundi takmičenja u Indijan Velsu.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC