• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Novak se malo mučio

Najbolji svjetski teniser poslije tri seta savladao Pabla Anduhara i plasirao se u četvrtfinale Indijan Velsa. Sljedeći je Nikolas Almagro.

 IV: Novak se malo mučio  Izvor: MONDO

Novak Đoković se prema očekivanjima plasirao u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu. Ali, do plasmana među osam najboljih igrača na turniru, na kojem je pobjeđivao dva puta - 2008. i 2011, stigao je dosta teže od očekivanog.

Srbin je protiv Pabla Anduhara prvi put morao da igra tri seta, poslije kojih je slavio - 6:0, 6:7(5), 6:2. Meč je trajao dva sata i 15 minuta

Samo 27 minuta bilo je potrebno Noletu da osvoji prvi set protiv španskog tenisera, 45. na ATP listi. Đoković je dobio svih šest gemova.

Dosta teže je bilo u drugom setu. Srbin je sedmom gemu, pri rezultatu 3:3, morao da brani i dvije vezane brejk lopte (15:40), ali je uspio da ih spasi.

Nastavila su oba tenisera da osvajaju svoje servise, pa se na kraju stiglo do tajbrejka. Anduhar je mini brejkom poveo 2:0. Ali, Novak je brzo uzvratio i poveo 3:2. Međutim, tu nije bio kraj preokretima. Forhend dijagonalom, koja je završila u mreži, Nole poklanja Špancu četvrti poen.

Andahur osvaja još dva i stiže do tri set lopte. Posljednju koristi!

U trećem setu su stvari ipak došle na svoje. Đoković je napravio dva brejka, poveo sa 5:2 i rutinski finiširao za prolazak u četvrtfinale.

Novak i Pablo su prije duela u Indijan Velsu samo jednom odmjerili snage. Bilo je to u Umagu 2007, kada je srpski teniser slavio 2:0 (6:1, 6:3).

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv 12. nosioca Nikolasa Almagra. Španac je sa 2:0 (6:4, 6:0) pobijedio sedmog "kosturaša" Čeha Tomaša Berdiha.

Sa Almagrom je samo dva puta odmjerio snage i oba puta pobijedio, u Rimu 2008. i na Australijan Openu 2011.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC