• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okupile se odbojkašice - cilj polufinale EP

Selektor Zoran Terzić rekao je da odbojkašice Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj žele da se bore za jednu od medalja.

 Okupile se odbojkašice - cilj polufinale EP  Izvor: MONDO

One su se okupile u Kovilovu, gdje će obaviti uvodni dio priprema za EP, koje je na rasporedu od 25. septembra do 4. oktobra. Srbija će se takmičiti u grupi D, sa selekcijama Azerbejdžana, Češke i Slovačke.

"Evropsko prvenstvo je za nas najvažnije takmčenje ove godine. Prije dvije godine u Belgiji smo osvojili srebro i odlazimo u Poljsku kao jedni od favorita. Želimo da uđemo među četiri najbolje ekipe i u borbu za medalje", rekao je Terzić.

Važno je da ekipa održi kontinuitet dobrih igara i rezultata, kako bi napravila pozitivnu atmosferu pred Evropsko prvenstvo 2011. godine u Beogradu. Tada će, kako je rekao Terzić, Srbija jurišati na zlato.

Zakazano je nekoliko trening utakmica sa selekcijom Italije, kao i da nastup na dva jaka turnira u toj zemlji, početkom septembra.

Jedna od najiskusnijih reprezentativki, Jelena Nikolić, očekuje da će Srbija ostvariti još jedan dobar rezultat.

"Jedva smo čekale da počnu pripreme. Nadam se da će u Poljskoj biti mnogo bolje nego u Belgiji prije dvije godine. Sve zavisi od nas, kako ćemo trenirati na pripremana narednih nedelja i kako ćemo igrati", rekla je Nikolićeva.

Ona je istakla da je veliki motiv za rad odbojkašicama dao uspjeh vaterpolo reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

"Osvajanje zlatne medalje vaterpolista nas je motivisalo, da i mi doživimo tako nešto. Ni ja se ne sjećam da li sam bila ponosna na nečiji uspjeh, kao na titulu vaterpolista".

Tehničar Maja Ognjenović zna da će pripreme biti naporne pripreme i da će ekipa sve učiniti da na vrijeme uđe u formu.

"Takmičenje na EP nosi posebnu drž. Napravile smo uspjeh osvajanjem Evropske lige i drugim mjestom na Univerzijadi, ali ovo će biti nešto posebno. Obavezuju nas srebrna medalja sa prethodnog EP i rejting koji uživamo. Nadam se da ćemo polovinom septembra biti na vrhuncu forme", rekla je Ognjenovićeva.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC