• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Ne žalim, sada ne mogu bolje

Milorad Čavić se vratio u Beograd. "Ne žalim ni za čim, u ovom trenutku nisam mogao bolje", rekao čim je dotakao beogradsko tlo.

 Čavić: Ne žalim, sada ne mogu bolje  Izvor: MONDO

Veliki Milorad Čavić, jedini plivač na svijetu u ovom trenutku, koji može da ugrozi neprikosnovenog Majkla Felpsa, vratio se u Beograd, a po dolasku je izjavio da ne žali za zlatom u trci na 100 metara leptir.

"Trka na 100 metara leptir bila je prava poslastica, kako su je i svijetski mediji najavljivali. Bilo je uživanje pratiti takav spektakl. Isplivao sam svoje najbolje vrijeme u karijeri, ali ni to nije bilo dovoljno za zlato. Nemam šta sebi da zamjerim, jer ne mogu bolje da plivam u ovom trenutku", rekao je Čavić novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Čavić je u Rimu osvojio zlatnu medalju na 50 metara leptir i srebrnu na 100 metara leptir.

"Trka na 50 metara je kratka, nema mjesta ni za najmanje greške i tako sam je i isplivao i to je dovelo do zlatne medalje", rekao je Čavić.

Trka na 100 metara leptir bio je jedan od centralnih događaja prvenstva, uz bogat uvod o rivalstvu Čavića i pobjednika Majkla Felpsa.

Posebno je upečatljiva bila izjava srpskog reprezentativca o kupovini kupaćeg kostima svom rivalu. Američki mediji ocijenili su da je to samo dodatno motivisalo Felpsa.

"Nisam rekao ništa ružno, nisam želio da se svađam sa njim. Samo sam na njegovu opasku da nismo ravnopravni jer on ima stariji kostim predložio da on može da obuče isti takav, ali su američki mediji to naduvali", rekao je Čavić.

"Znao sam da je Felpsu samopouzdanje jedan od najjačih aduta i zato su mi savjetovali da polufinale plivam sporije kako bi on pomislio da u finalu ne mora da bude brži od 50 sekundi, ali ja to nisam mogao, nisam takav plivač. Obe trke sam plivao maksimalno", rekao je Čavić.

Glavna tema šampionata bili su, međutim, plivački kostimi novije generacije, poslije čijeg je uvođena srušeno mnogo svijetskih rekorda. Samo u Rimu oboreno ih je 46.

"(Svijetska plivačka federacija) FINA uvela je zabranu korišćenja od 1. januara, pa ćemo tada videti koliko je ko u pravu", rekao je najbolji srpski plivač.

Čavić je u Beograd doputovao u pratnji odbojkaške reprezentativke Srbije Ivane Đerisilo.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC