• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Masa: Imam rupu u sjećanju

Felipe Masa tvrdi da se ne sjeća nijednog detalja udesa u Mađarskoj, ali da je dobro i da je jedva čeka da se oporavi i vrati na stazu.

 Masa: Imam rupu u sjećanju Izvor: MONDO

Felipe Masa je doputovao u rodni Brazil, poslije devet dana provedenih u Vojnoj bolnici u Budimpešti, nakon teškog udesa tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske.

Vozač Ferarija je 25. jula tokom zvaničnog treninga zadobio jak udarac u glavu, kada je otpao amortizer sa bolida Rubensa Barikela i pogodio ga u kacigu nakon čega je izgubio svest i udario u punoj brzini u zaštitni zid od guma pored staze.

On je tom prilikom zaradio povrede lobanje i lijevog oka.

"Felipe će biti podvrgnut novim detaljnim pregledima u bolnici Albert Ajnštajn u Sao Paolu, a zatim će biti pušten na kućno liječenje i oporavak", saopštio je otac Ferarijevog vozača Luiz Antonio Masa.

Masa je prilikom prvog obraćanja novinarima poslije teškog udesa izjavio da u sjećanju ima "crnu rupu" i da ne pamti nijedan detalj incidenta.

"Imam čudan osjećaj poslije nesreće. Znam sve što se dogodilo, ali tek sada kada su mi ispričali detalje u bolnici. Ja ne pamtim ništa od trenutka kada me je amotrizer pogodio u kacigu", izjavio je Masa.

On je istakao da prije buđenja u bolnici u Budimpešti pamti samo redosled tokom kvalifikacija.

"Posljednje čega se sjećam je da sam bio iza Rubensa u drugom sektoru kvalifikacija, a nakon toga je nastala rupa", dodao je Brazilac, koji je nekoliko dana proveo u vještački izazvanoj komi.

On tvrdi da se sada osjeća mnogo bolje, da nema problema sa vidom na lijevom, povređenom oku, kao i da jedva čeka da nastavi da živi običnim načinom života.

"Osećam se mnogo bolje i želja mi je da se što prije oporavim i vratim svom starom načinu života. Takođe bih voleo da se brzo vratim na stazu i pomognem Ferariju", istakao je 28-godišnji vozač .

Do povratka Mase za volan Ferarija, mjesto u italijanskoj ekipi zauzeće stari šampion Mihael Šumaher. On će posle tri godine prekinuti penziju i vratiti se na stazu. Četrdesetogodišnji Šumaher će novu premijeru u F1 imati 23. avgusta na trci u Valensiji, koja se vozi za Veliku nagradu Evrope.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC