• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boks :Kličko protiv Areole za WBC titulu

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko pristao je da 26. septembra brani titulu u teškoj kategoriji u verziji WBC protiv Amerikanca Krisa Areole.

 Boks :Kličko protiv Areole za WBC titulu Izvor: MONDO

Mediji i ljubitelji boksa dugo su govorili o mogućnosti ove borbe, a susret je zvanično potvrdio Areolin menadžer Den Gusen.

Ovo će biti treća borba 38-godišnjeg Klička od kada se prošle godine vratio u ring nakon skoro četiri godine pauze. On je želio da se bori sa Britancem Dejvidom Hejom, koji je, medjutim, odustao i odlučio se za susret sa Nikolajem Valujevim iz Rusije.

Kličko (37-2, 36 nokauta) će se tako treći put u karijeri boriti u Stejpls centru u Los Andjelesu, gradu u kome je Areola (27-0, 24 nokauta) odrastao.

Areolin cilj je da postane prvi Amerikanac meksičkog porijekla koji će osvojiti titulu teške kategorije. Gusen je rekao da očekuje da publika navija za obojicu boksera, pošto je Kličko posljednjih nekoliko godina živio povremeno u Los Anđelesu.

"Mislim da možemo da probijemo granice. Mislim da ćemo napuniti Stejpls", rekao je Gusen.

Kličko se borio protiv Lenoksa Luisa u Stejpls centru 2003. godine, ali je izgubio zbog posjekotina na licu u šestoj rundi, iako je u tom trenutku vodio u bodovanju kod svih sudija. WBC titulu je osvojio u Los Anđelesu 2004. godine kada je pobijedio Korija Sendersa.

Poslije toga je titulu branio još jednom, a onda je stalno imao problema sa povratkom, najviše zbog povreda, ali i zbog dva neuspješna pokušaja da postane gradonačelnik Kijeva.

Kada se konačno vratio u ring, lako je pobijedio tadašnjeg šampiona Semjuela Pitera, koji poslije osme runde nije uspio da se vrati u ring.

Borba sa Areolom brzo je ugovorena poslije odustajanja Heja. Amerikanac je očekivao borbu protiv Olega Maskajeva, ali je brzo prihvatio priliku da se bori sa Kličkom.

Mlađi brat Vitalija Klička, Vladimir, šampion je teške kategorije u verzijama IBF i WBO.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC