• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: BiH "preko trnja" do SP

Rukometaši BiH imaće težak posao da se kvalifikuju na SP 2011. u Švedskoj pošto će im protivnici u Grupi 2 biti Rumunija, Finska i Velika Britanija.

 RUKOMET: BiH "preko trnja" do SP Izvor: MONDO

Žrijeb za kvalifikacije obavljen je u četvrtak, a reprezentacije BiH, koja je prvi put bila u grupi povlaštenih nije imala mnogo sreće pošto je za protivnika dobila vrlo dobru selekciju Rumunije.

Kvalifikacije će vjerovatno biti igrane po turnirskom sistemu, a domaćinstvo turnira je dodijeljena Finskoj koja bi od 11. do 17. januara 2010. godine trebala ugostiti selekcije BiH, Rumunije i Velike Britanije.

Postoji mogućnost da se kvalifikacije igraju kao i one za Evropsko prvenstvo, po principu svako sa svakim kod kuće i u gostima.
U tom slučaju određena su tri termina: od 28. oktobra do 1. novembra 2009. godine, od 6. do 10. januara 2010. godine i od 13. do 17. januara 2010. godine.

Samo pobjednici grupa plasiraće se u baraž u kojem će igrati protiv 11 reprezentacija od sljedećih 14: Danska, Španija, Srbija, Hrvatska, Island, Rusija, Njemačka, Austrija, Mađarska, Norveška, Poljska, Slovenija, Češka i Ukrajina.

Direktan plasman na SP obezbijediće tri prvoplasirane reprezentacije sa „EURO 2010“ u Austriji, uz domaćina Švedska te aktuelnog šampiona Francusku.

Utakmice baraža igraće se 12. ili 13. juna i 19. ili 20. juna 2010. godine, a žrijeb baraža biće obavljen 31. januara 2010. godine u Beču.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC