• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandra Krunić: Odoh u profesionalce

Mlada, 16-godišnja srpska teniserka planira da se do kraja godine domogne ranga kojim će moći u kvalifikacije za WTA turnire.

 Aleksandra Krunić: Odoh u profesionalce Izvor: MONDO

Od Aleksandre Krunić se očekuje da bude nasljednik srpskih igračica u vrhu svjetskog tenisa, Jelene Janković i Ane Ivanović.

Ima tek 16 godina, a o njenom talentu se odavno priča. Rođena je u Moskvi gdje i sada živi, a već devet godina je član škole tenisa Spartak.

Krunićeva nije zadovoljna dosadašnjim tokom sezone, ali ima velike ambicije u periodu do kraja 2009. godine.

"Tekućom sezonom nisam posebno zadovoljna, jer ne mogu da se pohvalim stabilnim rezultatima. Nadam se da je finale fjučersa u Prokuplju samo korak ka vrhu WTA liste, a ti koraci će mi biti najteži", poručila je Aleksandra Krunić.

"Pred sobom imam cilj da se pojavim na WTA rang listi, zbog toga ću igrati turnire u Tunisu, Velenju, Bosni... Imam bodove, ali nemam tri odigrana turnira, što zahtijevaju WTA pravila. Nadam se da ću u najskorije vrijeme vidjeti svoje prezime na ITF sajtu, ali među profesionalcima", kaže talentovana teniserka.

Krunićeva zauzima 27. mjesto na juniorskoj ITF listi. Najbolji plasman zabilježila je uoči ovogodišnjeg juniorskog Rolan Garosa – 17.

"Ove godine sam završila sa juniorskim turnirima, jedino je ostalo finale Evropskog ekipnog šampionata u Ljeidi koje jedva čekam i mislim da imamo velike šanse da dobro prođemo, pa eventualno i osvojimo zlato. Imamo odličnu ekipu, najboljeg selektora (Dragana Zarić) i ništa nam više nije potrebno. Zlato je naš cilj! Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da Srbiji donesemo još jedan trijumf", optimista je Aleksandra.

"U nastavku sezone igraću samo profi turnire i nadam se da se neću dugo zadržati na 'desetkama'. Plan mi je da fjučerse prebrodim krajem godine i da dođem do ranga koji će mi donijeti ulazak u glavne žrijebove većih turnira, kao i kvalifikacija za WTA takmičenja", zaključila je Aleksandra Krunić.

(MONDO, foto TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC