• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniska elita kompletna u Montrealu

Rodžers kup, koji počinje u ponedjeljak, okupiće 19 od 20 trenutno najboljih tenisera planete. Đoković u drugom kolu protiv "vajld karda".

 Teniska elita kompletna u Montrealu Izvor: MONDO

Novak Đoković ove godine je pružao odlične partije na turnirima Masters serije, ali to ne može da potkrijepi nijednim trofejom.

Najbolji srpski teniser zabilježio je 19 pobjeda uz pet poraza, od čega tri u finalima - Majamija (od Mareja), Monte Karla i Rima (oba od Nadala).

Naredne nedjelje, poslije više od mjesec dana predaha, Đoković se vraća na ATP Tur, i to na Rodžers kupu u Montrealu. Riječ je o turniru kojeg je osvojio 2007. godine, savladavši Rodika, Nadala i Federera, u to vrijeme trojicu najboljih na svijetu!

Kao četvrti nosilac, Đoković će biti slobodan u prvom kolu, a u drugom bi trebalo da ima lak posao, jer očekuje boljeg iz okršaja Piter Polanski (226. na ATP listi) - Bruno Agostineli (1.180).

Obojica su Kanađani i ušli su u glavni žrijeb po specijalnom pozivu organizatora.

Da će Rodžers kup ove godine imati najjači mogući sastav, potvrđeno je u petak, kada je Rodžer Federer saopštio da će ipak doputovati u Kanadu. Očekivalo se da će, poslije rođenja bliznakinja prošlog mjeseca, najbolji teniser svijeta preskočiti ovaj turnir.

"Pronašao sam dovoljno vremena za trening i moram da priznam da sam spreman i pun snage. Uvijek je čudno kada dugo ne igrate mečeve - u mom slučaju pet sedmica - tako da sam presrećan što ću se vratiti na teren", poručio je Federer preko svog sajta.

Poslije dva mjeseca pauze zbog povrede koljena, vratiće se i Rafael Nadal, koji trenira laganim intenzitetom i sam priznaje da ne zna šta da očekuje u Montrealu.

"Uradiću sve što mogu da napravim dobar rezultat. Kada god igrate, trudite se da iz sebe izvučete 100 odsto. Ali spreman sam i na poraz".

Federer će u drugom kolu igrati protiv Rusa Kunicina ili Kanađanina Nimajera, dok Nadal čeka pobjednika meča David Ferer (Španija) - Viktor Troicki.

Jedini teniser iz Top 20 koji neće nastupiti na Rodžers kupu je Argentinac David Nalbandijan. On je još u maju operisao kuk.

Nagradni fond turnira iznosi tri miliona dolara, a pobjedniku slijedi 443.500 dolara i 1.000 ATP bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC