• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kim, Jelena i Ana u Sinsinatiju

Pored Safine, sestara Vilijams, Dementijeve, Jankovićeve i ostalih iz vrha WTA liste, sve oči biće uprte u teniserku koja trenutno nema "renking".

 Kim, Jelena i Ana u Sinsinatiju Izvor: MONDO

Najbolje teniserke svijeta naredne nedelje će se nadmetati u Sinsinatiju, gdje je na programu turnir WTA Premijer kategorije, nagradnog fonda dva miliona dolara.

U pitanju je daleko najcjenjeniji turnir otkako je spuštena zavjesa na Vimbldon, a isti takav biće održan od 17. do 23. avgusta u Torontu.

Iako će igrati Dinara Safina, sestre Vilijams i sve ostale iz svjetskih Top 15 (osim Ameli Morezmo), u prvom planu će bar na početku takmičenja biti Belgijanka Kim Klajsters.

Nekadašnji prvi reket planete spremna je za povratak vrhunskom tenisu, a prvi meč nakon dvogodišnje pauze odigraće protiv 12. nosioca, Francuskinje Marion Bartoli.

"Jedva čekam da počne. Poslije Sinsinatija ću nastupiti u Torontu i na US openu i tada ću znati gdje mi je mjesto. Sada mi je saznanje šta je dobro, a šta loše u mojoj igri, važnije od rezultata", poručila je dvadesetšestogodišnja Klajsters.

Ona je tokom 2003. godine provela 19 nedelja na čelu WTA liste.

Jelena Janković i Ana Ivanović takođe će moći da steknu pravu sliku o svojim mogućnostima, pošto obe već duže vrijeme najavljuju povratak u staru formu, ali rezultati im ni izbliza nisu na nivou onih iz 2007. i 2008. godine.

Jelena je prošle nedelje dogurala do četvrtfinala Stenforda, dok je Ana prije nekoliko dana u Los Anđelesu eliminisana na drugoj prepreci od Samante Stosur, koja će se u nedelju kasno uveče boriti za trofej sa Flavijom Penetom.

Jankovićeva je u Sinsinatiju imenovana za favorita broj pet. U prvom kolu je slobodna, a onda će se sastati sa Ruskinjom Marijom Kirilenko ili nekom od kvalifikantkinja.

Ivanovićeva je jedanaesta "kosturašica" i moraće na teren od prvog kola. Ni ona još ne zna ime protivnice, a biće to jedna od osam igračica koje prebrode kvalifikacioni dio turnira.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC