• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Higl: Zbunila sam se na Marakani

Nađa Higl još ne može da se navikne na publicitet i popularnost koje joj je donio trijumf na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

 Higl: Zbunila sam se na Marakani Izvor: MONDO

Poslije dočeka na balkonu Skupštine Beograda, uslijedila je posjeta fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Dinamo Tbilisi, uoči koje je njeno ime skandiralo oko 20.000 navijača crveno-bijelih.

"Bilo je uzbudljivo. Zbunila sam se, bilo je čak i gore nego na terasi Skupštine",
rekla je Higl u intervjuu agenciji FoNet.

Mlada plivačica tvrdi da nije sasvim svjesna ogromnog uspjeha koji je ostvarila.

"Svi mi kažu valjda ti se to sleglo poslije četiri ili pet dana, ni sama ne znam koliko je prošlo, ali mi i dalje ne dolazi u glavu da sam svjetski prvak".

Ona će tokom sledeće nedelje izabrati dvosoban stan koji joj je dodijelio grad Pančevo, a izrazila je nadu da će Srbija, dok se ona bude bavila plivanjem, dobiti još jedan olimpijski bazen.

Nađa obično trenira šest sati dnevno, od čega dva sata ujutru provodi na beogradskom bazenu Banjica i još dva sata u vodi u rodnom Pančevu. Ljeti joj je potreban olimpijski bazen od 50 metara koji ima u Kruševcu, gdje provodi veći dio sezone.

Objasnila je da je volja ključna za putovanja i treninge van Pančeva i naglasila da su njen dosadašnji plivački razvoj finansirali roditelji.

"Ne znam ni sama kako su u tome uspjeli. Nadam se da će moja medalja doprinijeti da se situacija u srpskom plivanju promijeni na bolje. Hajde da budemo optimisti, ali biće teško u kontinuitetu postizati vrhunske rezultate, pošto se kod nas nikada ne zna da li će bazen da radi".


Veliki broj talentovanih plivača i plivačica, kako je naglasila Higl, odustaje od bavljanja ovim sportom, jer izgubi volju da se bori sa lošim uslovima.

Na molbu da uporedi uslove za trening i takmičenje u inostranstvu i u Srbiji, rekla je da to nije moguće, jer se u inostranstvu bazeni griju unutra i spolja, postoje odlične staze i startni blokovi.

"Ovde je sve to na tako lošem nivou, da je to strašno", rekla je Higl, dodavši da ipak ne postoji nikakva mogućnost da ode i pliva pod zastavom neke druge države.

"Svaki sportista želi da doživi ono što sam ja doživjela, da stane na terasu Starog dvora u Beogradu i sluša našu himnu. Prije bih prestala da plivam, ako ovde ne bude uslova, nego da odem da plivam za drugu zemlju".

U inostranstvo neće da ide čak ni radi kvalitetnijih uslova za trening.

"Ostaću ovde. Dobro mi ide, pa iako budem morala da putujem u druge gradove, neće mi biti teško. Radim ono što volim".

Poslije odmora koji će trajati mjesec dana, najavila je početak priprema za Evropsko prvenstvo u malim bazenima (decembar), potom SP u malim bazenima (mart 2010) i na kraju, kao cilj sezone, EP u velikim bazenima.

"Medalje nikada ne planiram, niti bilo kakav plasman. Ja da budem osma i da popravim vrijeme biću zadovoljna", naglasila je Higl.

(FoNet, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC