• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Čavke, zovi me na kafu

Najbolji srpski teniser uoči starta na Rodžers kupu u Montrealu počeo da piše dnevnik...

 Đoković: Čavke, zovi me na kafu Izvor: MONDO


Novak Đoković se vraća na teren na Rodžers kupu u Montrealu. Najbolji srpski teniser biće slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa boljim iz duela dvojice Kanađana Piter Polanski (226. na ATP listi) - Bruno Agostineli (1.180).

U međuvremenu, Đoković je otvorio prvu stranu svog dnevnika na zvaničnom sajtu. Oglasio se poslije više od mjesec dana odmora što mu je, kako tvrdi najduža pauza otkako se profesionalno bavi tenisom.

Pre osvrta na odmor, analizirao je dosadašnji tok sezone.

"Ukratko, neuspješna odbrana titule u Australiji, pa fenomenalni rezultati u periodu od Majamija do Pariza i onda prilično turbulentna sezona na travi... Bilo je prisutno dosta oscilacija kako na terenu, tako i van njega, ali sve je to dio karijere profesionalnog tenisera i važno je izvući pouke i nastaviti uzdignute glave! Tenis je surov sport iz razloga što morate biti spremni na činjenicu da postoji mogućnost da gubite meč na gotovo svakom turniru na kojem učestvujete. To je velika mentalna borba iz koje treba izaći motivisan za naredne izazove", počeo je Đoković.

"Kako sam vaspitan da učim iz sopstvenih i tuđih grešaka i sagledavam pozitivnu stranu doživljenog, tako želim da izdvojim titulu na turniru Serbia open powered by Telekom Srbija, koja mi je značila iz više razloga", dodao je četvrti teniser svijeta".

Zatim je Đoković otpočeo zanimljivije poglavlje.

"Imao sam dvije nedjelje odmora, što je vjerovatno najduži period bez teniskih obaveza u sredini sezone od kada se bavim profesionalnim tenisom! Prvi dio odmora sam proveo sa djevojkom Jelenom obilazeći mnoga zanimljiva mjesta na Azurnoj obali. Bilo je to poprilično aktivnih sedam-deset dana, jer smo obilazili mnoga primorska mjesta i uživali u ljetnjoj idili".

Izdvojio je nekoliko mjesta u kojima je bio Portofino, San Trope, Monako i Kan, gdje je sa djevojkom Jelenom bio na žurci organizovanoj za holivudske zvijezde u jednom od najpopularnijih noćnih klubova na plaži. Tu je sreo Anđelinu Džoli, Breda Pita, Kventina Tarantina i ostale...

"Nismo dugo ostali, jer nisu puštali narodnjake, pa smo demonstrativno otišli".

Prije povratka u surovu tenisku realnost, Novak je svratio u Beograd da obavi uobičajene ljekarske preglede i apostrofira da mu je drago što je imao čast da zatvori Univerzijadu.

"A to veče svi studenti su bili na splavu Freestayler i do duboko u noć se igralo, pjevalo, slavilo... Kako i ne bi kada Beograd ima najluđi i najzanimljiviji noćni život u Evropi", nastavio je Đoković.

"Za kraj prvog dijela bih želio da najiskrenije čestitam našim zlatnim vaterpolistima i mladim košarkašima, Miloradu Čaviću i Nađi Higl".

Posebo je slavio trijumf vaterpolista nad Hrvatskom.

"Vaterpoliste smo uživo pratili iz Umaga protiv Hrvatske i slavili njihov veliki podvig. Naravno, nismo htjeli da pratimo sa kopna i eventualno uđemo u raspravu sa našim suparnicima zbog navijanja, pa smo gledali na brodu! Poslije velike pobjede smo krenuli da se deremo, skačemo i davimo na otvorenom moru", dodao je Novak.

"Za finalnu utakmicu nismo imali prenos, pa smo morali da budemo na direktnoj telefonskoj liniji. Vrištanje nije izostalo kada smo dali posljednji peterac. I onda slavlje u ime vaterpolista se nastavilo do duboko u noć sa vaterpolo loptom na sred stola".

Đoković je izrazio zadovoljstvo time što je najboljem srpskom plivaču dodijeljen stan.

"Čavketa smo gledali kada je osvojio zlato i to superiorno pobjedio! Krivo nam je bilo da je izgubio na isti način od Felpsa kao u Pekingu na 100 metara, ali biće dana za megdana! Svaka čast majstore i mogao bi da pozoveš na kaficu u novi stan".

I na kraju prvog dijela dnevnika, Đoković je zaključio:

"Srbija - zemlja svjetskih šampiona! Vidio sam doček koji su im priredili u Beogradu i naježio sam se koliko je dobro bilo! Apsolutno zasluženo i sve najbolje, da nam se vraćaju sa još medalja i titula".

Tokom boravka u Umagu, gdje je igrao samo u paru sa mlađim bratom Markom (ispali u prvom kolu), Novak Đoković je dao zanimljiv intervju hrvatskoj televiziji, koji u cjelosti možete pogledati na našem sajtu www.mtsmondo.com.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC