• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Kiša stala, Ana otišla dalje

Ana Ivanović vodila je rezultatom 2:6, 6:1, 4:1 protiv Melani Udin, u meču prvog kola WTA turnira u Sinsinatiju, kada je kiša prekinula duel.

 SINSINATI: Kiša stala, Ana otišla dalje Izvor: MONDO

Čim je kiša stala, Ana je dovršila posao protiv četiri godine mlađe teniserke i pobjedom 6:1 u trećem setu izborila plasman u drugo kolo. Efektivno, meč je trajao sat i 28 minuta. Nastavak, poslije kiše, trajao je svega šest minuta.

Srpska teniserka dozvolila je sedamnaestogodišnjoj Amerikanki da ubjedljivo dobije prvi set, onda se probudila, ekspresno riješila u svoju korist drugi set i potpuno se vratila u meč.

Kada je Beograđanka ušla u udarac i došla do kretnje po betonskoj podlozi, spriječila je Udin da uzme "skalp" još jednoj srpskoj teniserki ove godine.

Podsjetimo, upravo je ona bila kobna za Jelenu Janković na ovogodišnjem Vimbldonu, eliminisavši je u trećem kolu (6:7, 7:5, 6:2).

Na slično iznenađenje slutio je početak meča na centralnom terenu u Sinsinatiju, kada je jedanaesta igračica svijeta izgubila servis i to sa dvije dvostruke servis greške! Udin je to iskoristila i sigurnom igrom u sljedećem gemu povećala na 2:0.

Amerikanka je rutinski čuvala dva gema prednosti, da bi pri rezultatu 4:2 još jednom napravila brejk, a zatim mirno privela set kraju.

Pogled na semafor kao da je probudio iz dubokog sna srpsku teniserku i ona je počela da servira mnogo bolje. Došla je do vođstva od 3:0 u drugom setu, Udin je uzvratila osvajanjem gema na svoj servis, ali to je bio i posljednji gem koji je osvojila do izjednačenja u setovima.

Ana je u drugom setu, pri rezultatu 3:1 spasila dvije brejk lopte, što joj je ulilo dodatnu snagu i meč je vraćen na početak.

Ivanovićeva je u istom stilu počela i odlučujući set, ali ju je na putu preokreta zaustavila kiša. Ispostavilo se na kratko, jer pauza od skoro sat vremena nije poremetila Srpkinju.

Naredna rivalka biće joj Melinda Cink iz Mađarske. "Broj 59" na WTA listi iznenadila je u ponedjeljak Francuskinju Aliz Korne.

Osim Ane Ivanović, na turniru u Sinsinatiju vrijednom dva miliona dolara igra i Jelena Janković koja je slobodna u prvom kolu.

U drugom kolu, vjerovatno u srijedu, igraće protiv pobjednice meča Kirilenko - Švedova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC