• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumaher neće na stazu, ali hoće u svemir!

Mihael Šumaher odustao je od povratka u Ferari, a umjesto jurcanja stazama Formule 1, trebao bi juriti svemirom!

 Šumaher neće na stazu, ali hoće u svemir! Izvor: MONDO

Sedmostruki šampion u Formuli 1 u utorak je saopštio da je zbog problema sa vratom odustao od povratka u “najbrži cirkus na svijetu”, a gotovo u isto vrijeme pojavile su se informacije da slavni vozač ima rezervisanu kartu za put u svemir.

Prema pisanju lista “Arabian Business” Šumaher je posljednji u nizu poznatih ličnosti koji su uplatili 200.000 dolara i rezervisali let u svemir koji će 2011. godine organizovati kompanija Virdžin Galaktik.

Šumaher je, prema riječima njegovog menadžera Vilija Vebera, već trebao da isproba kako se snalazi u bestežinskom stanju u avionu, za potrebe svog sponzora Omege, ali taj projekt nije realizovan.

“Svidjela mu se ta ideja i bio je vrlo uzbuđen zbog toga. Naravno, ovo je potpuno drugačije”, prokomentarisao je Veber za “Bild” informaciju da će Šumaher biti među svemirskim turistima.

Brzina bi mogla biti srednje ime Mihaela Šumahera, ali teško da će ostati hladnokrvan kada se na 15.000 metara od zemlje uključi raketni pognon letjelice “SS2”.

“Momentalno se zalijepite za sjedište praćeni očaravajućim zvukom raketnog motora dok gledate kako putujete brzinom od 2.500 milja na sat, tri puta brže od zvuka”, opisano je na sajtu Virdžin Galaktika iskustvo koje očekuje njihove klijente.

Bivši vozač Ferarija i njegovi saputnici pet minuta trebali bi da budu u bestežinskom stanju na udaljenosti od 110 kilometara od Zemlje, a čitav put, kako se navodi, trajaće šest sati.

Kompanija Virdžin Galaktik primila je već 300 rezervacija za put u svemir, a među njima su navodno njegov bivši timski kolega Rubens Barikelo, legenda Formule 1 Niki Lauda, bivši britanski premijer Toni Bler, francuski dizajner Filip Stark, režiser Brajan Singer i brojne druge poznate ličnosti.

Prije odlaska u svemir svi putnici će morati da prođu ljekarske preglede i trodnevnu obuku u svemirskom centru u pustinji Mohave u SAD.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC