• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTREAL: Novak ide dalje, Viktor ne!

Novak Đoković namučio se, ali je pobijedio 225. tenisera svijeta, Pitera Polanskog, dok je Viktor Troicki zbrisan sa terena u meču sa Davidom Fererom

 MONTREAL: Novak ide dalje, Viktor ne! Izvor: MONDO


Dva časa bila su potrebna Novaku Đokoviću da na svom prvom nastupu, a u drugom kolu Mastersa u Montrealu, pobijedi 225. tenisera svijeta, Kanađanina Pitera Polanskog - 2:0 (6:4, 7:6).

Nekoliko minuta kasnije, na Terenu broj 1, Viktor Troicki je potpuno podbacio u duelu sa 19. teniserom svijeta, Davidom Fererom. Španac ga je, za sat i deset minuta, počistio sa terena u duelu prvog kola - 2:0 (6:3, 6:0).

Poslije tačno 43 dana pauze od posljednjeg takmičarskog meča u singlu, poraza u četvrtfinalu Vimbldona od Tomija Hasa, Đoković je na startu turnira koji je osvojio 2007. godine trebalo da ima lak posao protiv momka, koji je u glavni žrijeb stigao zahvaljujući "vajld kardu" organizatora.

Trebalo je, ali nije...

Neobično duga pauza za sredinu sezone očigledno je ostavila traga na igri četvrtog tenisera svijeta, tako da je Polanski, redovan učesnik čelendžera, u svom najvećem meču u karijeri, u dva navrata bio na dva poena od osvajanja drugog seta.

Na kraju, to se nije dogodilo i Đoković je iskoristio drugu meč loptu u taj-brejku drugog seta, što mu je donelo plasman u treće kolo Rodžers kupa, gdje ga očekuje duel sa boljim iz meča Mihael Južnji (Rusija) - Džon Izner (SAD).

Tog dana, Novak Đoković i Viktor Troicki bili su vraćeni u ložu za igrače i morali su da čekaju sat i po vremena da prestane kiša, koja je polila terene oko 21 čas po srednjeevropskom vremenu.

Kada je kiša stala, negdje oko 22.30 nastavljen je program mečevima prvog i drugog kola singla.

Đoković je mlako počeo meč sa momkom, koji je zbog problema sa mjesečarenjem tokom jednog duela Dejvis kup reprezentacija Kanade i Meksika, u snu, sanjavši kako je napadnut nožem, iskočio kroz prozor sa trećeg sprata. Srećom, preživio je, ali su ljekari morali pet puta da mu operišu nogu i u prvi mah strahovalo se da će mu biti amputirana.

Četiri mjeseca kasnije, Polanski se vratio na teren.

U duelu sa Đokovićem vodio je sa 3:0 u prvom setu, što je bio rezultat koji je trgao Beograđanina. Novak je izjednačio na 3:3, potom bio kratko zaustavljen, ali je posao u prvom setu završio poslije 45 minuta - 6:4.

Činilo se tada da se Đoković razmrdao poslije prvog seta, ali je Polanski zadržao visok nivo igre za svoj renking u nastavku meča, a naš teniser ostao van ritma.

Igralo se bez brejka do rezultata 6:6, ali je pri vođstvu Polanskog od 6:5 u jednom trenutku rezultat na semaforu bio 15:30.

Đoković je uspio da izbori taj-brejk u kojem je gubio sa 3:1, pa vodio sa 6:5, ali je meč loptu iskoristio iz drugog puta - 8:6.

Novak ide dalje, ali sa statistikom koja je pokazala 35 neiznuđenih grešaka, naspram 21 vinera, uz sedam duplih servis grešaka i sa svega 41 odsto osvojenih poena na drugi servis protiv 225. na svijetu.

TROICKI NASTAVIO CRNU SERIJU

Viktor Troicki imao je priliku da se revanšira Davidu Fereru za jedini poraz u karijeri do sada, tokom Dejvis kup meča u Benidormu. Tada je bilo 6:0, 6:3 za Španca, a ispostavilo se da je Ferer ovog puta samo ispisao brojeve u ogledalu - 6:3, 6:0!

Kao od šale, 19. je pobijedio 24. tenisera svijeta, koji je isfrustriran na kraju duela počeo da se svađa sa sudijama i čudi se njihovim odlukama. U prvom setu, Ferer je vodio sa 5:0, a u drugom Troicki je ušao u verbalni sukob sa sudijama pri rezultatu 0:5.

Troicki se nalazi u lošoj seriji rezultata. U Hamburgu je odustao poslije tri gema, u Umagu bio poražen u prvom kolu, potom je zbog povrede odustao poslije tri gema i u Vašingtonu, da bi novi poraz u prvom kolu doživio u Montrealu.

Slijedi turnir u Sinsinatiju do kojeg bi Troicki trebalo da povrati samopouzdanje i zaigra kao član Top 25 grupe tenisera svijeta.

Koliko je očajno igrao protiv Ferera, govori i podatak da je u 15 gemova napravio 48 (!?) neiznuđenih grešaka, a od sedam gemova u kojima je servirao, samo je dva puta i osvojio gem...

David Ferer će se u srijedu sastati sa braniocem trofeja, zemljakom Rafaelom Nadalom, koji će odigrati prvi meč u singlu poslije dva mjeseca pauze zbog povrede koljena i pada sa prvog na drugo mjesto ATP liste.

To drugo mjesto će morati da odbrani u Montrealu, jer postoji ishod turnira po kojem bi Endi Marej mogao da ga pretekne narednog ponedjeljka.

U konkurenciji dublova naslov šampiona brane Nenad Zimonjić i Danijel Nestor.

Na 120. izdanju turnira čiji je nagradni fond 2.450.000 dolara, a gde pobjedniku pripada 1.000 ATP bodova, postignuti su rezultati:

PRVO KOLO:

(15) Tomi Robredo (Španija) - Aleks Bogomolov junior (SAD) 6:4, 6:2
Huan Karlos Ferero (Španija) - Lejton Hjuit (Australija) 6:1, 6:4
Viktor Hanesku (Rumunija) - Jirgen Melcer (Austrija) 6:4, 6:3
Džon Izner (SAD) - Džes Livajn (SAD) 6:3, 6:4
(10) Fernando Verdasko (Španija) - Felisijano Lopez (Španija) 6:1, 6:7, 6:1
David Ferer (Španija) - Viktor Troicki (Srbija) 6:3, 6:0
Filip Kolšrajber (Nemačka) - (17) Tomaš Berdih (Češka) 7:6, 6:7, 6:4
Jan Hernih (Češka) - Žulien Beneto (Francuska) 6:2, 6:3
Alehandro Falja (Kolumbija) - Dudi Sela (Izrael) 6:4, 3:6, 6:3

DRUGO KOLO:

(4) Novak Đoković (Srbija) - Piter Polanski (Kanada) 6:4, 7:6
(8) Nikolaj Davidenko (Rusija) - Pol-Anri Matje (Francuska) 7:6, 7:6
(3) Endi Marej (V. Britanija) - Žeremi Šardi (Francuska) 6:4, 6:2

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC